Annons

Vi släpper inte frågan om rätten till heltid

Svar till Per Klarberg (SD) (den 3 december).
Debatt • Publicerad 10 december 2013
Kommunals mål är att alla ska ha rätt till heltid! skriver Birgitta Almroth ordförande i Kommunal sektion 21 Trelleborg/Vellinge.
Kommunals mål är att alla ska ha rätt till heltid! skriver Birgitta Almroth ordförande i Kommunal sektion 21 Trelleborg/Vellinge.Foto: Foto: Nina Varumo / SvD / TT

Inlägget från SD angående rätten till heltid innehåller sakfel.
 - Inga offentliganställda kvinnor offras, tvärtom, kvinnornas rätt till egenförsörjning värnas.
 - "I möjligaste mån erbjudas heltid" betyder inget. Möjligheten att erbjuda oss heltid finns.


Vet inte vem som sagt att alla tjänster i grunden skulle bli heltid över en natt, ingen som jag känner till. Däremot kunde det redan varit infört... eller rent av inte tagits bort för anställda inom vård och omsorg som hade rätten fram till att Alliansen tog bort den, med Moderaterna i spetsen!


Annons

Kommunals mål är att alla ska ha rätt till heltid! Att alla tjänster i grunden är 100 procent är en trygghet för oss anställda.


Du pratar om att vara raketforskare eller ha akademisk examen, varken det ena eller andra behövs för att förstå att det inte går at försörja sig när anställda ges möjligheten att få arbeta 56,2 procent med en lön på 11 240 kronor före skatt! 
Varken Kommunal eller S vill kasta ut någon! Att du skriver så betyder att du inte har/kan fakta eller inte förstår.


Vi kommer aldrig någonsin att släppa frågan om rätten till heltid!


Det går att genomföra!

Nilla Olsson
Birgitta Almroth, ordförande i Kommunal sektion 21 Trelleborg/Vellinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons