Annons

Vi ser till kommuninvånarnas bästa

Svar till Helmuth Petersen (SD) (den 6 augusti).
Debatt • Publicerad 15 augusti 2014

Du vill påstå att jag inte är vidare påläst om de frågor som ni inom Sverigedemokraterna driver (och jagar sympati för) i riksdag och kommun. Du skall veta Helmuth, att det är skillnad på mina och dina informationer Du får ju dina direkt från bossen i Stockholm. Alltnog för att återgå till dina svar vill jag bara säga att beträffande den så kallade Salamaten så var samtliga partier vid detta tillfälle helt överens. Tyvärr satt vi i SPI som ordförande i vård- och omsorgsnämnden och fick därför bära hundhuvudet för detta i allmänhetens ögon. Gratis bussresor vet jag också att vi tagit upp med kommunen, dock blev denna fråga nedröstad av bland annat Socialdemokraterna. Denna fråga tog vi upp redan i förra regeringsperioden.

En annan sak som vi inom SPI drivit genom insändare var den dåliga och undermåliga akutmottagningen och väntrummet på lasarettet, både för patienter och anställda. Vi anser att vårt agerande till viss del resulterade i den ombyggnad som gagnat både patienter och anställd personal på ett utomordentligt sätt.

Annons

Du säger att ni i Sverigedemokraterna är ett pensionärsparti, jag frågar bara hur mycket energi och ansvarstagande det är i alla de frågor som du påstår har tagits upp i riksdag och även i kommun gällande oss äldre och blivande. Är det bara ett stort röstfiskande eller menar ni allvar i alla de frågor ni försökt driva i riksdag och kommun?

Vi i SPI vill fortfarande driva frågan om gratis bussresor. Vi vill också bygga fler bostäder för äldre och ungdomar. Vi vill också att vårt sjukhus skall få tillbaka alla de funktioner som tagits bort, inklusive ambulans. Vi vill ha mera kvarterspoliser för allas trygghet i vår kommun. Vi vill att tandvården skall ingå i högkostnadsskyddet. Vi vill inte ha en massa ordbajs och prat om hur bra vi är utan vi vill verkligen driva våra frågor om äldrevården på ett för våra äldre och blivande sådana bra sätt. Tänk på det när ni skall lägga er röstsedel. Det finns röstfiskande partier, det finns valfläsk. Tänk på att många av de frågor som Sverigedemokraterna tar upp i dag har vi inom SPI tagit upp förr. Och återigen; det finns bara ett pensionärsparti för äldre och blivande, nämligen SPI Välfärden. Vi tänker driva våra frågor i kommunen på ett för våra kommuninnevånare bra och humant sätt och vi är inte som Helmuth skriver, med på den ansvarslösa invandringen utan vi vill ha denna på ett ansvarsfullt sätt och att verkliga regler utformas av EU och FN, i denna mycket svåra fråga. För övrigt anser jag att vårt debatterande i dessa frågor är slutförda.

Anna Töörn
Bertil Magnuson, SPI Välfärden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons