Annons

Vi säger nej till hamnutbyggnad

De senaste fyra åren har Trelleborg styrts av en borgerlig sexklöver.
Debatt • Publicerad 1 september 2010

Hade det varit annorlunda med ett rödgrönt styre? Jag tror det! Hade det varit bättre om Vänstern också fanns med i fullmäktige? Definitivt!

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti. För oss är rättvisa, jämställdhet och hållbar utveckling den ideologiska grund som vår politik utformas från. Vi vill att miljöfrågorna ska få större utrymme, lokala miljömål måste beslutas politiskt och få bli styrande för besluten. Vi vill begränsa utsläppen från sjöfarten och säger nej till utbyggnadsplaner av hamnen som leder till att problemen med anslutningar flyttas och förvärras. Vi vill att pågatågstrafiken startas snarast.

Annons

Istället för att privata företag ska tjäna pengar på dina behov av vård, omsorg och utbildning vill vi utveckla den gemensamt ägda offentliga sektorn. Var blir tryggheten, arbetsglädjen och kreativiteten av i en verksamhet som den politiska ledningen har som mål att göra sig av med?

Vi kommer att arbeta för en bättre skola med mer personal och med en större delaktighet och lyhördhet. Kulturen får inte bara vara ett tomt skal, biblioteket måste få råd att köpa in böcker. En bra skola och ett rikt kulturliv kan också motverka de rasistiska strömningar som har vuxit sig starka i Trelleborg.

Vi vill ha en bättre balans i byggandet där ett bra boende till en rimlig kostnad prioriteras, ungdomar måste kunna ha råd att bo kvar i Trelleborg. Trelleborgshem kan här ges en aktivare bostadspolitisk roll.

Använd politiken för att minska klyftorna i samhället!

Mats Sjölin

Vänsterpartiet Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons