Annons

”Vi politiker har ett ansvar för ett bättre och starkare samhälle”

Ideologin är grunden i våra politiska partier och vid senaste valet ersattes den hos vissa partier av kortsiktiga utspel. Det är svårt för politiker att lova förbättringar när klimatkrisen kryper allt närmare och vi har krig i Europa.
Publicerad 31 december 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Allt påverkar oss, inte minst stigande räntor och inflation. I politiken är en av grundstenarna att man skall skilja på sak och person och det är upp till oss politiker att kunna samarbeta.

Det känns som politiken håller på att bli mer oförsonlig och det har blivit en allt hårdare ton i debatten. Det kan medföra att möjligheterna till breda lösningar minskar.

Annons

Det finns nationellt, regionalt samt lokalt stora bekymmer och problem som allmänheten vill att politiken hjälps åt att lösa. Men i bistra tider där ingen verkar vilja lyssna på någon annan ger det inte de bästa förutsättningar att vända den negativa trenden i samhället. De flesta politiker skulle säkert även må bra av att lyssna mer på medborgarna och välkomna medborgardialog.

Centerpartiet står för ett kommunstyre som tar ansvar och som förmår sig att möta medborgarna. Vill medborgare diskutera framtiden för vår kommun, då kan man räkna med att Centerpartiet kommer, med ett öppet klimat där inga frågor är för dumma för att ställas.

”Det känns som politiken håller på att bli mer oförsonlig och det har blivit en allt hårdare ton i debatten.”
Ola Olsson, gruppledare Centerpartiet I Trelleborg

Därför har vi upprepade gånger lagt förslag om öppnande av ett ungdomsfullmäktige i Trelleborg. Detta var egentligen en motion som partiet skrev för ett par år sedan men som styret först avslog, sedan biföll för att sedan avslå det igen. Medborgarna är värda bättre och ska demokratin fortleva över tid så är det ungdomarna vi måste börja med.

I framtiden kommer reformutrymmet att minska och då kommer ideologin få större betydelse. För oss i Centerpartiet är det viktigt att lyfta fram det som vi tycker är viktigt. Det gäller att stå upp för individens frihet där valfriheten för människor är viktig men vi får vara observanta så att det inte leder till större skillnader mellan människor och ett mer segregerat samhälle.

Vår vision för framtiden är hoppfull. Alla ska kunna bestämma över sitt liv genom egna och fria val. Du ska kunna skapa din egen framtid, oavsett var i kommunen du väljer att bo, i ett mer jämställt Trelleborg. Tillväxt och nya jobb skapas bäst om vi samtidigt tar ansvar för klimat och miljö. Utifrån det formar vi vårt framtida Trelleborg.

Ola Olsson, gruppledare Centerpartiet I Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons