Annons

"Vi kommer att klara detta även utan S"

Alliansen tycker att fotbollsföreningarna gör så stor nytta att vi inte vill vänta till valet med att ta beslut. De har väntat länge nog.
Debatt • Publicerad 22 april 2010

Jag får bara inte ihop ekvationen hur ni kan rösta emot allt och sedan säga att de är viktiga stöttepelare?

Ni har konsekvent röstat emot allt som har med fotbollen att göra i tre år och fyra månader. Vi lyckades med hjälp av ett par röster från det andra oppositionspartiet få till plantäckning på Vångavallen annars hade vi spelat de två första matcherna i Malmö denna säsong. Ni har röstat emot allt som har med konstgräs att göra. Ni efterlyser information men har till och med reserverat er mot att ordet konstgräs förekom för många gånger i texten.

Annons

Det är med andra ord inte lätt att göra S till viljes. Det som S faktiskt talar om är att de inte vill göra något innan valet för de vill komma med den sedvanliga valtaktiken. Ni har ju sagt i KF flera gånger att pengarna ska gå till andra ändamål än föreningslivet.

Sedan efterlyser S en totalbild. Vi kan omöjligen utreda mer än vi gjort. Detta är bara nonsens och ett försök att ta sig ur det faktum att man röstat emot allt innan. Det finns kartlagt hur varje lag ser ut ända ner till knattenivå.

Vi har tider för hur varje plan är utnyttjad etc. Sanningen är att detta är samma gamla vanliga taktik som vanligt. Jag är så innerligt trött på detta oavsett från vart det kommer. Alliansen i fritidsnämnden är helt överens om vilka satsningar som ska göras. Konstgräsfrågan ligger idag hos Ulf Bingsgård och väntar på att komma upp i KS. Vi kommer också satsa på konstgräs i Anderslöv, Gislöv, Smygehamn och Skegrie. Detta har alliansen med i sitt förslag.

Arenafrågan körde fast när S och SPI röstade emot det förslaget på väster. Därför tog jag tag i frågan och kontaktade en del ”tunga” namn från näringslivet för att se vad man kunde göra. Vi har haft ett par inledande bra möten där vi tror på att bygga om Vångavallen till en modern arena. Detta borde vara mer politisk gångbart också.

Jag har informerat om detta och även bjudit in kommunledningen till kommande möten. Jag har alltid trott på samarbete och att informera så jag informerar gärna oppositionen om de har önskemål om detta. Tror att det behövs breda uppgörelser. Jag kan erinra mig flera gånger där jag samtalat och samarbetat med Egil Ahl och Leif Johansson i frågor som jag trott gagnat idrotten. Att som Catherine Persson säga att man är ett bra oppositionsparti om man säger nej till allt förstår jag inte alls.

Vi har gått igenom en svår ekonomisk kris men nu är det dags för satsningar på elitarena, för div 3-lagen och ”hubbar” på landsbygden. Ni är välkomna att vara med i det arbetet på ett positivt vis och inte vänta in valet. Menar ni något med det ni säger överhuvudtaget så förväntar jag mig detta. Jag lovar att göra mitt yttersta för föreningarna och jag kommer att kämpa ända in i kaklet.

Vi kommer att klara detta även utan S men det hade varit bättre med en bred uppgörelse.

Mats Svensson (KD)

ordförande fritidsnämnden

Svar till Lena Näslund (S), den 19 april.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons