Annons

”Vi ifrågasätter inte det fria valet, vi uppmuntrar det!”

Svar till Kya Aall Flood och Cecilia Andersson (VS) (digitalt den 31 januari).
Publicerad 2 februari 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vårt Söderslätt kommer förmodligen snart att ifrågasätta det fria valet av tandvårdsklinik, vårdcentral, förskola, skola med mera, skriver styret i socialnämnden.
Vårt Söderslätt kommer förmodligen snart att ifrågasätta det fria valet av tandvårdsklinik, vårdcentral, förskola, skola med mera, skriver styret i socialnämnden.Foto: Gorm Kallestad

Vårt Söderslätt ondgör sig över att styret nu inför LOV (Lagen om valfrihetssystem) även inom familjerådgivningen.

”Politik bör grundas på sakskäl – inte ideologi”, skriver de i sin debattartikel. Den bör i varje fall inte grunda sig på den socialistiska ideologi som Vårt Söderslätt allt oftare ansluter sig till i sina överväganden, där grundprincipen är att samhället ska bestämma åt dig, du skall inte kunna välja själv.

Annons

Vårt Söderslätt anser att kommunen ska bestämma var du ska bo när du blir gammal, att du bara ska få vända dig till kommunens egen familjerådgivning och inte få välja den rådgivning som passar just dig och din familj bäst.

”Styret tror tvärtom att ideologin bakom besluten är viktiga.”
Venzel Rosqvist (M), Mats-Åke Svensson (KD), Fredrik Karlsson (SD) och Magnus Kleberman (L)

Styret tror tvärtom att ideologin bakom besluten är viktiga. Vår utgångspunkt är att vi tror att våra kommuninvånare vill och har förmåga att göra sina egna val och därför också ska få göra det. Vårt Söderslätt kommer förmodligen snart att ifrågasätta det fria valet av tandvårdsklinik, vårdcentral, förskola, skola med mera.

Vi i Styret ifrågasätter inte det fria valet, vi uppmuntrar det!

Venzel Rosqvist (M), Mats-Åke Svensson (KD), Fredrik Karlsson (SD) och Magnus Kleberman (L), styret i socialnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons