”Vi har på fötterna”

För att bryta tystnaden och för att få något ställningstagande använde jag medvetet ordet ”fritidsnämnd” i mina debattinlägg och jag kan till min glädje konstatera att du reagerade.
Debatt • Publicerad 8 oktober 2010

Jag är mycket väl medveten om att det är förvaltningen som fördelar tider och föreningen har väl knappast tidigare i onödan besvärat dig i dessa frågor.

I övrigt får jag veta att jag inte har på fötterna, att jag inte kan skilja mellan politik och förvaltning, att du har besökt Föreningsrådets möten (?), att vuxna borde kunna flytta på sig en timme och att man trots allt lyckats åstadkomma en hel del. Sistnämnda har även vi applåderat men det tar dessvärre inte bort problemen som vi har och som kunde lösts! Det är bra att nu förvaltningen också kommer att agera och mina gymnaster och jag väntar nu med spänning på att äntligen få reda på varför vi inte fick och fortfarande inte har fått något besked.

Efter att jag själv hade kontakt med berörda lärare på skolan och fått deras medgivande att finnas i hallen från och med 16.15 sammanträdde jag med fritidskontoret och mötet avslutades med löftet att kontakt skulle tas med skolförvaltningen för att formalisera överenskommelsen.

Ett flertal gånger därefter efterlyste jag kontrakt eller annan handling som bevis för att vi fick disponera hallen dock utan resultat. Tystnad har rått, inget kontrakt har skickats och konsekvenserna kan läsas i min andra debattartikel. De vuxna som berörs är damer och herrar i en ålder mellan 65 och 85 år som helt enkelt känner sig obekväma med att röra sig efter mörkrets inbrott i detta rätt störiga område och med en dessutom mycket dåligt belyst livsfarlig trappa ner till hallarna. Sistnämnda har vi också påtalat åtskilliga gånger utan resultat.

Det är någon annan förvaltning som skall göra det! Just hänvisningar till andra är kännetecknande i kontakterna med och mellan olika inblandade förvaltningar. Det gör livet för dem bekvämare för stunden men främjar knappast den andan som borde råda rakt genom alla förvaltningar nämligen: Vi skall gemensamt lösa problemen och hjälpa varandra att klara av det!

Att så skall ske kräver nog kraftfulla politiska viljeyttringar som sedan skall omsättas av förvaltningarna. Tar chansen och sätt igång en sådan process! Du kan vara säker på att Träningscentret och säkerligen även övriga föreningar vill och kan hjälpa till. Vi har på fötterna!

Gerty Teltscher

vice ordförande i Träningscentret

Svar till Mats Svensson (KD), den 6 oktober.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.