Annons

Vi håller rent till höger och vänster

Strax är det valdags igen. I Vellinge är det den här gången 51 mandat som står på spel – kommunen har passerat en magisk gräns som gör att fullmäktige skall utökas från 49 platser.
Debatt • Publicerad 13 september 2010

Och visst är det väl lite magi i det politiska spelet i Vellinge! Eller är det ”bara” hårt arbete som förklarar Moderaternas återkommande och ökande majoritet?

Särskilt mycket hokus pokus handlar det inte om. Men väl om att tillämpa ett par enkla regler som vi gärna bjuder på. Moderaterna i Vellinge har under de nästan 30 år som jag kan överblicka, konsekvent avstått från att kritisera övriga partier. Det är nog svårt att hitta exempel på att Moderaterna med namns nämnande rackat ner på andras tillkortakommanden. Vi har funnit det vara bättre att arbeta efter modellen:

Annons

Ta reda på vad våra kommuninvånare vill.

Se till att göra det!

Berätta när det är gjort.

Detta är bakgrunden till de kontrakt vi under årens lopp ingått med våra kommuninvånare – för att kunna redovisa att vi håller givna löften!

En annan viktig ambition har varit att hålla rent på såväl höger- som vänsterkanten. Resultatet efter det förra valet innebar att Vellinge fullmäktigeförsamling som enda kommun i Skåne, är förskonad från extremistpartiernas företrädare.

När jag nu – med ålderns rätt – ber att få bli ent­ledigad från en del av mina politiska uppdrag kan jag konstatera, att Vellinge befinner sig överst på betygslistorna såväl som boende­kommun, som näringslivskommun och i SCB:s medborgarundersökningar. Att vi dessutom har Sveriges lägsta sammanlagda skattesats gör inte den bedriften sämre!

Nils-Ola Roth (M)

förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons