Annons

Vi går vidare mot skönare liv i Trelleborg

Vi i styret har de sista åren haft stort fokus på att få kommunens budget i balans. Just nu har Trelleborg aldrig haft bättre ekonomi, så starka tittar vi nu vidare på att utveckla vår kommun.
Publicerad 21 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenterna radar upp kommunens olika anläggningar och nämner bland annat badet i Anderslöv.
Skribenterna radar upp kommunens olika anläggningar och nämner bland annat badet i Anderslöv.Foto: Anette Sjöstrand

Kultur och fritidsnämnden vill göra detta:

Fritiden kallar vi den tiden där alla skall få välja själv vad de önskar göra. Det är då viktigt med ett rikt kultur- och föreningsliv. Trelleborg har många möjligheter och vi har redan ett stort urval av kultur. Vi har en fantastisk vikingaborg som kommer att utvecklas och kan bli ett resmål för hela Europa. Inom föreningsrörelsen har vi två duktiga musikkårer, teatersällskap, konstföreningar, ideella museiföreningar och så mycket mer. Till tidig sommar kommer vi att ha en kulturdag eller helg där alla våra kulturella föreningar har chansen att visa upp sig och få nya till att bli intresserade av just det som de håller på med. Vår ambition är att få med alla – barn på morgon, familjer på dagen och vuxna senare på dagen.

Annons

Kommunen har nyligen tagit över träffpunkt Trelleborg (Akka) och Träffpunkt Anderslöv (Gröningen) och vi hoppas att satsningarna blir som ett Mecka för de äldre och deras intressen. Med hjälp av socialförvaltningen har vi fått Christina Lindberg med flera att uppträda på dessa träffpunkter just för de äldre. En annan satsning är det vi kallar Guldkant som är ett samarbete med Trelleborgshem där den aktiva pensionärer kan förgylla sin fritid.

”Till tidig sommar kommer vi att ha en kulturdag eller helg där alla våra kulturella föreningar har chansen att visa upp sig och få nya till att bli intresserade av just det som de håller på med.”
Thomas Nilsson (KD), Gunnar Hedin (M), Torbjörn Christensen (M), Mats Svensson (KD), Fredrik Jönsson (KD) och Peter Frank (KD)

Idrottslivet i Trelleborg står starkt men kan bli ännu bättre. Vi har en bredd av verksamheter som många andra kommuner bara kan drömma om. Vi har inte mindre än 18 fullskaliga fotbollsplaner, 20 friliggande ungdomsplaner, snart 3 rugbyplaner, 14 fullskaliga idrottshallar, 10 mindre gymnastikhallar, en Friidrottsarena samt en helt ny friidrottshall på gång. Vi har en renodlad gymnastikhall, tre ridanläggningar, skyttecentrum, lerduvebana, cykelvelodrom, boulebanor, tre golfbanor, modellflygfält, kampsportsfastighet, motorklubb, badhus, ishall, friluftsbad, taekwondoklubb, brukshundsklubb, boxningsklubb och en Söderslättshall med aktiviteter från bowling till squash.

Som tillägg är det viktigt att understryka att kommunen kan erbjuda para-idrottsmän och -kvinnor att delta i de olika grenarna – och med stor framgång! Vår förhoppning är också att under en para-dag kunna få våra många föreningar att bjuda in dessa idrottare i deras gemenskap. Inkluderande och mångfald gör idrotten så mycket rikare.

Men vi i den styrande politiken är inte klara på långa vägar. Friluftslivet har blivit viktigare under pandemin Så vi tittar bland annat över Albäcksområdet när kommunen tar över 2022. Det finns många idéer, en del vildare än andra. Att utmana idéer och göra Trelleborg intressantare är bra för oss och vi kultur- och fritidsnämnden lovar att fortsätta bli ännu bättre och leverera ännu mer – till alla i vår fantastiska och härliga kommun.

Thomas Nilsson (KD), ordförande kultur fritid

Gunnar Hedin (M), Torbjörn Christensen (M), Mats Svensson (KD), Fredrik Jönsson (KD) och Peter Frank (KD), kultur- och fritidsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons