Annons

Vi fortsätter att styra Sverige i rätt riktning.

På ett år har antalet sysselsatta ökat med 105 000 personer. Att allt fler får ett arbete att gå till är en trend som håller i sig. Framförallt är det ett framgångstecken på att Sverige är på rätt väg.
Debatt • Publicerad 5 juli 2011

Att den ekonomiska återhämtningen är stark och att sysselsättningen ökar är ingen slump, utan ett resultat av politiska insatser. Jobbskatteavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter för långtidsarbetslösa och unga har gjort skillnad. Frågan är nu vilket politiskt alternativ som kan fortsätta styra Sverige i rätt riktning?

Statistiska centralbyråns senaste siffror kom inte som en överraskning. De flesta av oss har nog haft på känn att vi är på rätt väg. Att det går bra för Sverige. Det märks inte minst på antalet företag som startas och att många människor ser ljust på framtiden. Folk vidare­utbildar sig, renoverar sina hus och reser, och företagen anställer i hög takt.

Annons

Men Sverige står fortfarande inför stora utmaningar. Det handlar om att vi måste förhålla oss till en ekonomiskt turbulent omvärld, men det handlar också om att fortsätta föra en ansvarsfull politik som gör att Sverige står på fast mark. Vi behöver värna de offentliga finanserna och vi behöver se till att arbetslösheten fortsätter att minska. Det är bara då vi kan utveckla och säkra välfärden.

Nyligen avhandlades vårens sista ekonomiska debatt i riksdagen inför sommaruppehållet. Fram växer två tydliga alternativ i svensk politik – där ett ger realistiska svar på hur vi ska hantera samhällsutmaningarna, medan det andra i brist på saklig politik lovar allt till alla.

Idag står Moderaterna och Socialdemokraterna på milslångt avstånd ifrån varandra vad gäller den ekonomiska politiken. Ansvarstagande står mot ansvarslöshet.

Men väljarna måste få besked angående en rad punkter där Socialdemokraterna har signalerat förändring. Som skulle innebära en klar försämring för många människors privatekonomi samt medföra förödande effekter för sysselsättningen. Ska arbetsgivaravgiften för unga dubbleras? Ska rot- och rut-avdragen tas bort? Ska ni sänka netto­inkomsten för de människor som redan tjänar minst?

Den främsta orsaken till sociala klyftor är att människor saknar arbete. Alliansens främsta mål har varit att föra Sverige mot full sysselsättning och därigenom minska utan­förskapet. Genom att driva en politik som ger fler arbete slår vi vakt om grunden för vår gemensamma välfärd. Nu fortsätter vi styra Sverige i rätt riktning.

Ewa Thalén Finné (M)

riksdagsledamot södra Skåne och styrelseledamot i Moderatkvinnorna

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons