Annons

Vi borde investera i våra fina byar

Som politisk representant känns det svårt och tråkigt att inte kunna svara bättre på frågor från vänner, grannar och turister.
Debatt • Publicerad 28 februari 2014
Beddingestrand med sina underbara stränder och promenadstråk längs havet måste vi vara rädda om och sköta, skriver KD-politikern Thomas Borgström.
Beddingestrand med sina underbara stränder och promenadstråk längs havet måste vi vara rädda om och sköta, skriver KD-politikern Thomas Borgström.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Beddingestrand med sina underbara stränder och promenadstråk längs havet måste vi vara rädda om och sköta. Det finns ett antal toaletter längs kusten som inte varit öppna de senaste året/åren och vad jag fått till mig beror det på kostnaderna! Kostnader som dessa gäster med råge betalar till kioskägare, restauranger när de äter och dricker och mumsar glass varm sommardagar. Är det tänkt att dessa näringsidkare ska hålla alla badgäster med toa eller var ska barn och vuxna för den delen göra sina behov? I naturen men det är ju inte så himla fräscht. Vi måste ta hand om och sköta vår natur och säkerställa att behålla besökare till vår fina kommun, ge dem en upplevelse så de återkommer.

Våra unga medborgare som inte bor i centrum glömmer vi lätt bort, bad i Anderslöv blir kanonbra, kommer dock kosta en slant och kan vi då även satsa på en skateramp hade jag blivit glad.

Annons

Det finns många fina byar i vår kommun som vi borde inventera och ta tag i.

För mig är det själklart med en kommunal julgran i alla byar. För mig är det lika självklart med ett samarbete med byalag och föreningar i ute byarna.

Det finns bara en framtid, det är våra barn. Varje unge som kommer snett i samhället är en katastrof icke bara för familjen utan även rent ekonomiskt i samhället vi måste se det som en investering när vi lägger pengar på vår nästa generation.

Alla är inte med i föreningar dessa ungar behöver också ställe att hänga på, det är inte vi politiker som vet bäst, det är faktiskt ungarna själva och visst ändras deras behov och önskningar i rasande tempo men det gör det även för oss vuxna, eller?

För er och oss som tror vi vet och har alla svar, gå ut och se verkligheten, fråga era ungar om till exempel droger? De vet mycket mer än ni anar tro mig man blir chockad.

Det finns många butiker som borde stängas då deras huvudnäring inte är det de skyltar med, fråga polisen. Vet ni några butiker som säljer cigg, öl, sprit etc anmäl detta till polisen, ju fler som anmäler ju större chans att sätta åt dessa banditer och barnamördare för det är det de är i förlängningen.

För varje satsad krona på ungdomar är det en satsad krona i ett framtidsprojekt.

Jag är stolt över Trelleborg men inte stolt över hur vi sköter vissa frågor. Tillsammans kan vi skapa en vacker plats att leva och bo på, Trelleborg för alla.

Nilla Olsson
Thomas Borgström (KD), ledamot servicenämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons