Annons

Vi arbetar för de äldres behov

SPI, Sveriges pensionärers intresseparti, är ett självständigt, demokratiskt och riksomfattande parti, vars främsta uppgift är att tillvarata pensionärers, blivande pensionärer och funktionshindrades intressen i de politiska församlingarna.
Debatt • Publicerad 21 maj 2010

Partiet arbetar tvärpolitiskt och driver sakpolitik till nytta för samhället i dess helhet, värnar om individens frihet, verkar för ökad social trygghet och högre livskvalitet för alla.

SPI Vellinge har ett mandat i kommunfullmäktige och insynsplatser i kommunstyrelsen och samtliga nämnder. Vi hoppas och tror att vi skall kunna erövra ytterligare mandat vid valet i september.

Annons

Under den gångna mandatperioden har SPI motionerat vid ett antal tillfällen. Av dessa kan speciellt nämnas förslaget om införande av en ”fixartjänst”, som till vår stora glädje nu blivit verklighet, uppsättning av kommunala affischeringstavlor för föreningsverksamheten, samt förbud mot tomgångskörning. Vi har även sänt skrivelser till Region Skåne om bland annat gratis bussresor för pensionärer.

I samband med kommunens budgetberedning yrkade SPI på tillsättande av såväl en äldreombudsman som en skolombudsman. SPI yrkar också på färdigställande av fler hyresrätter inom kommunen.

SPI vill arbeta mot den diskriminering som de styrande i landet visar mot de äldre, såväl i ekonomiskt som socialt hänseende, samt hur de äldres behov skall nå fram till beslutsfattarna.

Kjell Andersson

ordförande i SPI Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons