Annons

”Vi är inte homofobiska”

Svar till Bertil Magnusson (SPI Välfärden) (den 27 augusti).
Debatt • Publicerad 3 september 2014

Bertil Magnussons debattartikel andas okunskap och desperation, märkligt att han visar det så öppet. Bertil har haft lång tid på sig att läsa vårt partiprogram men har valt att inte göra det, Att SPI kommer att göra ett dåligt val är inte SD:s fel, SPI får skylla sig själva då de inte gjorde något de fyra åren de satt i kommunfullmäktige.

Göte Nilsson (SPI) satt under debatten i Parken och påstod att han inte suttit i fullmäktige under förra perioden, måhända var det för att han skämdes för sina prestationer.

Annons

Kunskapen är inte hög när ordet rasister tjatas om och om igen, läs på så blir du klokare Bertil.

Victoria Ahlberg (insändare den 26 augusti), skrämmande att även du är så dåligt påläst vad det gäller SD och vår politik. Din artikel andas hat och okunskap även den, jag tänker inte bemöta alla lögner du skriver men angreppet på vår partisekreterare måste bemötas.

SD är inte homofobiska, rasister är ett ord som du använder utan att ha belägg för det.

Björn Söder har aldrig sagt att han jämför homosexuell kärlek med tidelag, däremot uttalade han sig plumpt i samband med vissa händelser som jag skall redogöra för här:

I samband med Pridefestivalen 2003 fanns där affischer med texten ”Kalle 7 år och bög”, detta väckte avsky från olika grupper bland annat från SD och Ecpat. Ecpat är en organisation som arbetar mot barnpornografi, barnsexturism och trafficking runt om i världen, man menade att man sexualiserade småbarn och pedofiler.

2003 fanns det i Danmark en pedofilförening som krävde att man skulle accepteras och numera har en nederländsk pedofilförening överklagat beslutet om att förbjuda dem.

I dag drar man in barn i Pride och sexualiserar dem, detta är något vi i SD är helt emot.

I samband med Pride 2003 reagerade SD och Björn Söder väldigt kraftigt på detta, något som jag stöttar honom och partiet helhjärtat för.

2008 spelade man dildokubb framför småbarn, SD tycker detta är vedervärdigt. I år sågs många barn delta i Pride och vår fråga är, vad gör de där?

Pride normaliserar inte HBT-personer, det sexuella är ens privatsak men lyfter man in barn får man vara beredd på kritik och åsikter.

Annons

För att klargöra det ännu en gång, SD har inget emot HBT-personer och Björn Söder liksom vi andra har rätt att reagera när barn så öppet deltar i Pride.

Vad det gäller den tysta protesten med vända ryggar när Jimmie Åkesson kom ser jag detta både som respektlöst och partipolitiskt. Är man politisk representant i Trelleborg så står man där för sitt parti, märkligt då vissa av dessa från S söker stöd och hjälp från SD i den dagliga politiken.

Varför är det alltid vänstergrupper som bär sig illa åt, i Malmö kastade man ammoniak mot polishästar. På Facebook uppmanas folk ta med sig kullager så hästarna skall bryta benen.

Detta är handlingar som SD tar avstånd ifrån.

För ett rättvist samhälle är det en röst på SD som gäller i valet 2014.

Nilla Olsson
Helmuth Petersén, oppositionsråd (SD) kommunstyrelsen Trelleborgs kommun
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons