Annons

”Vi är ett parti med visioner”

Centerpartiets nya ordförande måste kunna visa på det som vi centerpartister vet – att de eviga värdena om frihet, företagsamhet och hållbarhet är lika viktiga i Trelleborgs innerstad som på ett lantbruk i Räng. Det skriver tre lokala företrädare för partiet.
Debatt • Publicerad 23 augusti 2011
”Med Annie Lööf så skulle Centerpartiet återigen vara ett parti som skulle klara av att vara ett självständigt parti, med egna idéer och visioner.”
”Med Annie Lööf så skulle Centerpartiet återigen vara ett parti som skulle klara av att vara ett självständigt parti, med egna idéer och visioner.”Foto: 

I tider när spekulationerna kring en ny partiordförande för Centerpartiet pågår som allra mest, är det lätt att glömma att partistämman i Åre har en betydligt djupare innebörd en att välja ny partiledare för Centerpartiet. 2012 samlas Centerpartiet för en extrastämma, där ett nytt partiprogram ska fastställas. I detta partiprogram så ska Centerpartiets förnyelse flätas samman med de klassiska centervärdena.

Den nya partiordföranden måste kunna visa på det som vi centerpartister vet – att de eviga värdena om frihet, företagsamhet och hållbarhet är lika viktiga i Trelleborgs innerstad som på ett lantbruk i Räng.

Annons

Således måste den nya partiordföranden vara någon som har ett öppet och nyfiket ledarskap, med en trygg bas i centermyllan. Vi är övertygade om att riksdagsledamoten Annie Lööf är den som är bäst lämpad för denna uppgift.

Folkrörelsen Centerpartiet har alltid varit förändringstörstande och drivna av en vilja att använda gamla idéer för att förstå människors drömmar och utmaningar i en ny tid. Vi tycker fortfarande att människor måste få ha makt över sina egna liv. Vi tycker fortfarande att vi måste vårda den jord vi kommer lämna i arv till våra barn och barnbarn. Det har vi gjort i 100 år och det kommer fortsätta att vara Centerpartiets uppgift även i framtiden.

Alliansen har inte gjort rätt i alla dessa frågor. Mycket har blivit bättre, men som Centerpartister är vi inte nöjda utan vill se ännu mer inslag av frihet, trygghet och miljöengagemang i alliansens politik. Därför är det otroligt viktigt att den nyvalda partiordföranden har en tydlig förändringsagenda, ett stort driv och är självständig i förhållande till alliansen.

Bristen på samhällskritik och avsaknaden av en centerpartistisk vision om Sverige ligger med stor sannolikhet bakom det svaga stöd vi får i opinionsmätningarna.

Med Annie Lööf så skulle Centerpartiet återigen vara ett parti som skulle klara av att vara ett självständigt parti, med egna idéer och visioner. Hon är den som bäst kan identifiera och visualisera drömmen om Centerpartiets Sverige.

Vi är ett parti med vision­er. Vi är ett parti som vill arbeta stenhårt för förändring. För att kunna genomföra denna politiska förändring måste vi fortsätta att vara valvinnare. Annie Lööf har visat att hon kanske är den i Centerpartiet som är allra bäst på att just vinna val. Med ett helt enormt stöd i sitt hemdistrikt har hon kryssat sig in i riksdagen både 2006 och 2010. Vi behöver en ledare som vet vad det innebär att vinna val. Vi behöver en ledare som kan både Centerpartiets historia och vill leda oss in i en ny framtid. Vi är övertygade om att Annie Lööf är bäst lämpad att göra detta.

Hans Hansson (C)

kretsordförande Vellinge

Patrik Holmberg (C)

kretsordförande Trelleborg

Annons

Jonny Cato Hansson (C)

distriktsordförande i Skåne

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons