Annons

Vi är emot tvångsdelning

Vänsterledaren Lars Ohly sa i SVT:s utfrågning i söndags att kvinnor kan använda bröstpump istället för att amma, eftersom han vill tvinga föräldrarna att dela föräldraförsäkringen lika.
Debatt • Publicerad 7 september 2010

Att pappor är hemma med sina barn är självklart positivt. Men till skillnad från de rödgröna tycker vi att föräldrarna är kapabla att själva bestämma hur man delar föräldradagarna. Ohly gav också tydligt besked om att någon form av ökad tvångskvotering kommer om de rödgröna får makten. Men de ger inga besked före valet eftersom de vet att frågan är impopulär i breda väljargrupper. Vi kristdemokrater är mot tvångsdelad föräldraförsäkring.

Det finns en gräns för vad politikerna ska lägga sig i. Om och när en mamma ska pumpa sina bröst ligger definitivt utanför den gränsen.

Roland Hansson (KD)

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons