Annons

Vem ska betala för en kyrkrenovering?

Debatt • Publicerad 7 februari 2005

Jag är mycket besviken på det sätt som Egil Ahl svarar eller rättare sagt inte svarar på de frågor som ställts från mig och andra angående Maglarps nya kyrka.

Det är dock glädjande att Ahl vet var jag står någonstans. Det tar jag som en komplimang.

Annons

Att det var fullt på julkonserten i Trelleborgs kyrka och där även funnits någon Maglarpsbo var enligt kommunalrådet en intäkt för att Maglarpsborna behöver ytterliggare en kyrka.

Man tar sig för pannan. Återigen Egil: Maglarp har en fantastisk medeltida kyrka som de bedriver sin verksamhet i. Även om den nya 1900-tals kyrkan renoveras kommer verksamheten att ske där. Försök att förstå detta nu och lyssna på församlingsborna.

Att du har ändrat inställning tror jag inte beror på att bönderna vill ha ett minnesmärke och allt annat som du dragit till med, utan handlar enbart om lyxprojektet Stavstens Udde.

Jag har inget emot detta projekt men blanda inte in Maglarps kyrka i detta.

Denna kyrka skulle enligt vad jag hört fungera som någon samlingssal och inte för kyrklig verksamhet. Är det tänkt så ?

Vidare vill jag ha svar på mina frågor om det är möjligt.

1. Vem skall betala dessa 20–30 miljoner som det kostar att renovera?

2. Vidhåller du att församlingen vanskött kyrkan ?

3. Varför har du ändrat inställning i frågan ?

4. Varför är det löjligt med en kyrkoruin som kan göras om till en sommarkyrka såvida det inte blir för dyrt ekonomiskt ?

Annons

5. Kyrkan har varit förfallen sedan 1976. Varför detta nyvaknade intresse? Arkitekten har ritat andra byggnader i stan såsom stationen och centralhotellet.

Min inställning är att om kommunen vill gå emot församlingens vilja bör kommunen också stå för fiolerna.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons