Annons

Vem kan man lita på?

Så är det dags igen med avgift på parkering på kommunal mark. Alliansen svek oss först och nu gör sossarna med ordföranden i spetsen likadant, fast att man sa före valet att alla avgifter skulle bort om man fick makten.
Publicerad 6 februari 2018
Rolf Nilsson på Nilssons fisk funderar över parkeringsmöjligheterna och hur de påverkar den lokala handeln.
Rolf Nilsson på Nilssons fisk funderar över parkeringsmöjligheterna och hur de påverkar den lokala handeln.Foto: Anette Sjöstrand

Att man motiverar detta med att andra städer tar ut avgifter är bara blaha! Det är naturligtvis pengar man är ute efter! Se på Svedala, där har man till och med öppnat upp gågatan för att få igång handeln. Gör likadant här, annars är det snart definitivt slut med Trelleborgs centrumhandel.

Redan för ett år sedan kom jag med förslaget till tekniska nämnden om att införa p-skiva två timmar på gymnasiets parkering på helgerna, då denna parkering snart är den enda centrala som finns kvar när man ska bygga överallt i framtiden. Här är närapå fullbelagt med bilar en lördag kl 7.00. Det är rena vansinnet när det är så ont om centrala parkeringar, men inget har hänt. Är det så svårt?

Annons

Även på Stortorget kan man skapa fler platser om viljan finns. Nu är vi bara tre torghandlare kvar som står året runt. Nästa år kan det vara noll om inget drastiskt händer. Har själv tappat cirka 20 procent av mina kunder under förra året. Räknar man 15 år tillbaka är det minst en halvering av antalet kunder!

Så allt prat om att centrumhandeln ökar gäller definitivt inte torget! Sedan kan man ju bara gå in på Valengallerian och se alla tomma lokaler så fattar man att denna trend inte bara gäller torget.

Kommunen skulle också kunna göra mycket mer genom information om torghandeln, men läser om olika besöksmål i skrifter från Turistbyrån, men inte ett ord om torghandeln, det var länge sedan.

Tyska och polska turister uppskattar detta med torghandel eftersom man i dessa länder värnar om sådant i motsats till hur man gör här i Trelleborg. Här tycks det vara tvärtom!

Nu är mitt hopp tyvärr inte stort om att ni politiker tar detta på allvar eller bryr er men om avgiftsparkering genomförs så är det sista spiken! Jag har i flera år försökt få er att förstå eller bry er men bara ett fåtal försöker göra något. Men er plan är kanske att att bebygga torget också i framtiden, vem vet?

Rolf Nilsson

Nilssons fisk

Annons
Annons
Annons
Annons