Annons

Vellinge får dåligt betyg i miljö

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Vellinge kommun utsågs först till årets näst bästa boendekommun av tidningen Fokus, för att någon vecka senare enbart hamna på 127:e plats när Sveriges kommuner rankades ur miljösynpunkt, av tidningen Miljöaktuellt.
Debatt • Publicerad 27 juli 2009

Tråkigt att vi på detta viktiga område hamnar så långt ner på listan!

Vi tycker istället att det skall satsas på att vi blir en av Sveriges ledande kommuner sett ur ett miljöperspektiv! Att det avsätts mer tid för miljö- och klimatfrågorna.

Annons

Vi behöver få en tydlig strategi för miljö-arbetet, med tydliga målsättningar och handlingsplaner, som följs upp. Skapa ett större politiskt intresse för miljö området generellt.

Ju längre de styrande väntar, desto tuffare kommer miljö och klimatarbetet bli. Det är bättre att successivt avancera än att vänta och göra allt senare. Vellinge kan gå med i nätverk och lära av kommuner som är mer framåt i sitt arbete kring miljön.

På Vellinge kommuns hemsida står: Vi värnar om en välfungerande livsmiljö, om vår hälsa och kommunens unika natur och djurliv.

Ord som förpliktar till handling.

Låt oss klättra snabbt på miljölistan!

Vi ställer upp i nästa val med målsättning att hjälpa till med detta.

Angela Everbäck

Miljöpartiet de Gröna i Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons