Annons

”Vårt uppdrag är slutfört”

Trelleborgs skolparti bildades våren 2006 som den enda tydliga politiska motkraften mot Spjutspetsskolan.
Debatt • Publicerad 17 september 2010

Valresultatet 2006 visade att vår bedömning av det skolpolitiska läget var korrekt.

Anledningarna till att vi nu anser att vårt uppdrag är slutfört är följande:

Annons

Den politiska opinionen har svängt. Till en början var samtliga partier för Spjutspetsskolan. Idag är det enbart KD som försvarar den.

Vi har lämnat in en motion om en alternativ skola. Mer kan vi inte göra. Eftersom motionen ännu inte behandlats, så kommer vi även att lämna in den i form av ett medborgarförslag.

När Spjutspetsskolan börjar nedmonteras, så tror vi att det är bra om Trelleborgs skolparti inte deltar i detta arbete, eftersom vår närvaro kan leda till olika politiska låsningar.

Detta innebär inte att vi lägger ned Skolpartiet! Om utvecklingen går åt fel håll så får vi aktivera vårt parti. Vi lägger inte ned Skolpartiet förrän det står klart att Trelleborgs skolvärld slagit in på en väg som inger hopp inför framtiden och denna väg har vi beskrivit i vår motion!

Ulf Persson

Trelleborgs skolparti

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons