Annons

”Vårt Söderslätts ledamöter känner uppenbarligen inget ansvar i frågan”

Vårt Söderslätts kommunfullmäktigeledamöter Sophia Böös och Fredrik Winge läser ouppmärksamt.
Publicerad 13 april 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars Hemzelius menar att Sophia Böös och Fredrik Winge (VS) inte tar ansvar för skattebetalarnas pengar.
Lars Hemzelius menar att Sophia Böös och Fredrik Winge (VS) inte tar ansvar för skattebetalarnas pengar.Foto: NILS JAKOBSSON

I sitt svar (TA:s sajt den 12 april) på mitt inlägg (TA:s sajt den 3 april) om hur offentligt finansierade fritidsaktiviteter bör prioriteras finns det nämligen ingen hejd på de åsikter som felaktigt tillskrives mig. Böös och Winge lyckas till och med att missförstå min lustifikation om (röst)fiske som ett (politiker)intresse som bör få stöd. Varför inte ta hjälp av den som mitt ursprungliga inlägg var ställt till, oppositionsrådet Axel Bengtsson? Varför svarar han inte själv, för övrigt?

Böös och Winge skriver att man måste kunna stödja en förening i en aktuell fråga utan att i samma andetag behöva ta ställning till all annan verksamhet som pågår i kommunen. Svar: Nej.

Annons

Det kan man verkligen inte göra när det handlar om betydande belopp – om man känner ansvar för skattebetalarnas pengar. Men ett sådant ansvar känner uppenbarligen inte Vårt Söderslätts kommunfullmäktigeledamöter Böös och Winge i denna fråga. Lika lite som de gjorde det när de förespråkade det näst dyraste arvodesförslaget av alla i kommunfullmäktige.

”Böös och Winge skriver att man måste kunna stödja en förening i en aktuell fråga utan att i samma andetag behöva ta ställning till all annan verksamhet som pågår i kommunen. Svar: Nej.”
Lars Hemzelius

Böös och Winge skriver att de med sitt enda inlägg (TA:s sajt den 12 april) vill avsluta debatten. Det är lätt att förstå varför när man läser deras osakliga text. Jag råder Vårt Söderslätt att använda en del av partistödet till en skrivarkurs.

Lars Hemzelius

Annons
Annons
Annons
Annons