Annons

Vårt Söderslätt vill rädda jaktskytteklubben

Vid senaste kommunstyrelsesammanträde såg vi tyvärr hur styret fattar beslut som omöjliggör för Trelleborgs jaktskytteklubb att fortsätta verksamheten.
Publicerad 3 april 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trelleborgs jaktskytteklubb är en av de mest framgångsrika föreningarna i kommunen, med deltagare och medaljörer i SM, EM, VM och OS, skriver fyra representanter för Vårt Söderslätt i ett debattinlägg.
Trelleborgs jaktskytteklubb är en av de mest framgångsrika föreningarna i kommunen, med deltagare och medaljörer i SM, EM, VM och OS, skriver fyra representanter för Vårt Söderslätt i ett debattinlägg.Foto: Sofia Bergström Nielsen

På den mark där Trelleborgs jaktskytteklubb bedriver sin verksamhet ser styret en möjlighet till alternativ användning. Oklart exakt vad, men klubben måste bort. Man har lagt stora resurser på att visa detta samt att det skulle vara omöjligt att lokalisera klubben på annan plats i kommunen. Vårt Söderslätt lade ett eget yrkande där vi kräver att klubben ska kunna vara kvar på samma plats, eller på annan lämplig plats i kommunen. Men styret håller ihop och fattar beslutet med en rösts övervikt.

Med bestörtning ser vi ännu ett ”Rugbygate” utspela sig i Trelleborg. Förra gången var det dåvarande styret som i sin iver att få Internationella engelska skola att etablera sig avvecklade Pingvin Rugby Clubs hemmaplan. Nu har i princip samma styre ärvt den frågan och inte lyckats lösa problemet, vilket innebär att nyblivna svenska mästarklubben Pingvin går en oviss framtid till mötes utan fungerande hemmaarena.

”Att tvinga en sådan förening att avveckla verksamheten är inte acceptabelt.”
Axel Bengtsson, Christer Dahlberg, Cecilia Andersson och Maria Böös, Vårt Söderslätt
Annons

Trelleborgs jaktskytteklubb är en av de mest framgångsrika föreningarna i kommunen, med deltagare och medaljörer i SM, EM, VM och OS. Att tvinga en sådan förening att avveckla verksamheten är inte acceptabelt. Självfallet kan kommunen anpassa sina planer för området eller skapa alternativ. I diskussionen har det hävdats att området måste saneras på grund av att skytteverksamheten tidigare har spridit bly från hagel och polycykliska aromatiska kolväten från lerduvor. Om den saneringen måste göras, trots att spridningen upphört, så krävs det självfallet oavsett om jaktskytteklubbens verksamhet ligger kvar eller ej.

Vårt Söderslätt anser att Trelleborgs jaktskytteklubbs verksamhet är så viktig att den måste räddas. Styrets planer för västra industriområdet går självfallet att anpassa om viljan finns. I Vårt Söderslätts verklighet finns den viljan.

Axel Bengtsson, Christer Dahlberg, Cecilia Andersson och Maria Böös, Vårt Söderslätts grupp i kommunstyrelsen

Annons
Annons
Annons
Annons