Annons

Vårt Söderslätt var pinsammast på fullmäktige

Med anledning av kommunfullmäktige den 17 juni:
Publicerad 19 juni 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Axel Bengtsson och hans Vårt Söderslätt i talarstolen på kommunfullmäktige den 17 juni.
Axel Bengtsson och hans Vårt Söderslätt i talarstolen på kommunfullmäktige den 17 juni.Foto: Andreas Mårtensson

Som en del av den yngre generationen i vår kommun undrar vi hur en majoritet av fullmäktige tänker.

De är sedan länge en sanning om man vill veta var det blåser så hissa upp en socialdemokrat i en flaggstång och se åt vilket håll de fladdrar på. Har de tagit ett beslut så här långt i mandatperioden, förutom återremiss och för sedan inte delta i beslut, förutom deras ställningstagande igår angående Visit? Deras oförmåga att ta ansvar är pinsamt och nu vill man ta pengar från kärnverksamheterna och stoppa in i ett kommunalt bolag.

Annons

Vilken signal sänder det till andra företag som kämpar för att få det gå ihop? De har ingen möjlighet att ta från den kommunala skattkistan och täcka sina underskott med. Innerst inne är vi inte förvånade över deras velande. Är det dåligt ledarskap internt eller har de tappat bort sin ideologiska kompass helt?

Vänsterpartiet är ett mörkrött socialistiskt/kommunistiskt parti som går helt mot vad de tror på och försvarar ett aktiebolag, bara i Trelleborg. Vi ställer oss även frågande hur man i nästa andetag går emot införande av LOV och tvärvänder med argument som att de flesta kommuner har inte det, men i frågan om Visit så kvittade det att 219 av våra 290 kommuner har det i förvaltning. Står V helt plötsligt inte upp för den fria marknaden? Hoppas nu V kämpar för den fria marknaden framöver.

Sen vem ska betala för borttagandet från de affischer som är uppklistrade av ert parti på våra elskåp? Vill vänstern ha en nerklottrad stad?

Mötets mest pinsamma ögonblick stod ett av de andra partierna på vänsterkanten för som går under namnet Vårt Söderslätt. De passar bra in på vänsterkanten, vi uppmanar alla att se hur de har röstat efter valet.

Deras agerande på fullmäktige var märkligt. Inte för de röstar som den röda sidan som vanligt i ärendena utan för de är oförmögna att ens driva sin egen politik. November 2023, på budgetfullmäktige la Vårt Söderslätt en egen budget som de själva inte ens står bakom.

I deras budgetskrivelse står det tydligt att lägga över Visit i bolagsform, i deras anförande sas det tydligt att lägga över Visit i förvaltning. Vi i Ungsvenskarna undrar om det är lönt om att de bemödar sig att lägga en egen budget i år, för den är inte ens värd pappret den är skriven på. Man kan inte tro på ett ord som kommer från deras företrädares munnar.

Undrar hur Centerpartiet tänker när de slår sig på bröstet som Visits främsta företrädare med känsloargument efter känsloargument för att sedan nominera en av sina medlemmar som råkar vara den personen som ”ledde” uppropet för Visit? Man kan bli lite misstänksam om det finns något bakomliggande i deras utspel.

Partierna på vänsterkanten (S, VS, C, V) har lite att förklara.

Kasper Jönsson, Milton Kleimann och Jesper Mohlin, för Ungsvenskarna Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons