Annons

Vårt Söderslätt har valt sida – samarbetar med styret

Under en tid har Socialdemokraterna fått utstå kritik för att man valt att behålla de platser man är berättigade till. Kritiken har kommit från styret så väl som från övriga oppositionspartier. Men från och med onsdagens kommunstyrelsemöte är det tydligt att Vårt Söderslätt har valt sida.
Publicerad 6 juni 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christer Dahlberg är en av Vårt Söderslätts representanter i kommunstyrelsen.
Christer Dahlberg är en av Vårt Söderslätts representanter i kommunstyrelsen.

På kommunstyrelsen hade vi punkterna om inrättande av ett näringslivsutskott. Utskottet skulle enligt styrets förslag bestå av tre ledamöter och tre ersättare. I enlighet med valresultatet tillfaller två platser styret och en plats Socialdemokraterna. Det samma gäller för ersättarna.

I god tid för mötet skickade vi vårt förslag till nominering från Socialdemokraterna, vilket var Lennart Höckert (S) som ordinarie och Ola Olsson (C) som personlig ersättare. Vi nominerade också i enlighet med praxis att Lennart Höckert skulle utses till vice ordförande.

Annons

Inför mötet lägger styret ett förslag om att utöka med en plats till vardera ordinarie och ersättare. Platser som enligt valresultatet tillfaller styret. Dessa platser nominerade Vårt Söderslätt till med ett tyst OK från styret.

Posten som vice ordförande tillföll oppositionen. Men det blev inte ett, enligt normalt förfarande, beslut som fattades av oppositionen. Här la styret sina fingrar mellan och röstade på Vårt Söderslätts kandidat.

Styret har tydligt klargjort att Vårt Söderslätt är en samarbetspartner som man vill ha med sig. Vårt Söderslätt har lika tydligt klargjort att man gärna samarbetar med styret för att skaffa sig platser.

Vad vi inte vet är vilka eftergifter man har valt att göra från Vårt Söderslätt. Men vi kan konstatera att Vårt Söderslätt inte var intresserade av att bjuda in någon från Socialdemokraterna, Centern eller Vänsterpartiet.

Socialdemokraterna genom Osman Biberic, Eva Höckert, Mattias Flisborn, Veronica Larsson och Sven Lindkvist

Annons
Annons
Annons
Annons