Annons

”Vårt förtroende för styret är förbrukat – avgå”

Förtroende kan inte köpas för pengar, det förtjänar man.
Publicerad 6 mars 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi anser att dessa partier borde ställt sina platser till förfogande, skriver Socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Trelleborg i ett debattinlägg.
Vi anser att dessa partier borde ställt sina platser till förfogande, skriver Socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Trelleborg i ett debattinlägg.Foto: Tomas Nyberg

Trelleborgs kommun satsar stora pengar på att marknadsföra kommunen och allt det fina som finns här. Tyvärr har vi ett styre bestående av moderater, kristdemokrater, sverigedemokrater och liberaler som verkar leva under devisen: “All publicitet är god publicitet”.

Vi socialdemokrater delar inte styrets bild om hur Trelleborg skall marknadsföras. Sedan valet i höstas har Trelleborg lyckats med att utmärkt sig lokalt, regionalt och nationellt, dels när det gäller den inställda sagostunden på biblioteket och nu senast den nationellt ökända arvodesfrågan. Mycket av det som har skett hade kunnat undvikas genom att besluten tagits i rätt ordning. Än en gång visar styret brist på ledarskap och fingertoppskänsla. När världen står inför en djup lågkonjunktur beslutade man i kommunfullmäktige den 27 februari att i arvodesbestämmelserna höja kostnaderna med drygt 10 procent när det gäller arvode till förtroendevalda jämfört med senaste mandatperioden.

”Än en gång visar styret brist på ledarskap och fingertoppskänsla.”
Socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Trelleborg
Annons

Vi Socialdemokrater har fått nog och anser inte att moderater, kristdemokrater, sverigedemokrater och liberaler har förmågan att leda denna kommun på rätt väg, in i framtiden. Fokus ligger på helt fel saker där plakatpolitik och egna arvoden tycks stå högst på agendan. Vårt förtroende för styret är förbrukat. Vi anser att dessa partier borde ställt sina platser till förfogande.

Lennart Höckert, Marianne Fundahn, Sven Lindqvist, Ann-Sophie Hansson, Osman Biberic, Anna Nordstrandh, Ismet Dedic, Veronica Larsson, Mattias Flisborn, Eva Höckert, Paul Lövdahl, Hanna Skånberg, Jonny Nilsson, Birgitta Almroth, Anders Yngve, Cilla Dahl-Andersson, Lisa Bakija Andersson, Birgitta Lanér Sjöström, Senad Biberic, Felicia Nordstrandh, Hans Björklund, Ida Hansson och Anders Söderberg, Socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons