Annons

Värna om public service

Svar till Mathias Andersson (SD) (digitalt den 18 maj).
Publicerad 21 maj 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ordväxlingen om public service, fortsätter mellan Jan-Erik Andersson (S) och Mathias Andersson (SD).
Ordväxlingen om public service, fortsätter mellan Jan-Erik Andersson (S) och Mathias Andersson (SD).Foto: Adam Ihse/TT

Varför ska man dra ner på public service? Är det för att de ofta avslöjar (SD) med olika övertramp? Det senaste är trollfabrikerna inom (SD), som sprider desinformation om i princip alla partier som man på olika sätt smutskastar utan att det framgår att det kommer från ett ”trollkonto” administrerat av (SD). Bland annat har man gjort en AI-animation med Magdalena Andersson (S) med ord som hon aldrig uttalat. Tycker Mathias Andersson att det är ok att sprida sådan falsk propaganda?

I en artikel i TA uppger Mathias Andersson att han egentligen i grunden är socialdemokrat! Hur kan man då sjunka så lågt att man engagerar sig i Sveriges mest arbetarfientliga parti som driver en politik som står så långt från arbetarrörelsens värderingar om alla människors lika värde? I stället försöker man på olika sätt ställa grupper mot varandra, vilket skapar motsättningar och splittring i vårt samhälle. Angående uppfattningen att public service inte är opartisk så finns en granskningskommitté som hela tiden har detta för ögonen. Har man synpunkter på kommitténs arbete kan man anmäla det.

”Angående uppfattningen att public service inte är opartisk så finns en granskningskommitté som hela tiden har detta för ögonen.”
Jan-Erik Andersson (S)
Annons

Angående första maj. Vad ska vi fira annan dag pingst? Är det inte mer värdefullt att fira internationella arbetarrörelsens helgdag som firas av miljoner i hela världen – ofta i sådana länder som inte nått de ursprungliga målen om åtta timmars arbetsdag och allmän och lika rösträtt?

Värna om public service och se till att första maj även i Sverige blir en del av det internationella firandet av arbetarrörelsens högtidsdag!

Jan-Erik Andersson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons