Annons

Varför inte glädjas över utvecklingen?

Efter alla insändare med negativ klang, tycker jag att det är hög tid att försvara Trelleborgs hamn och dess existens. Som infödd trelleborgare (och säkert många med mig) är jag stolt över hamnen.
Debatt • Publicerad 2 maj 2011

Den utgör stadens hjärta, skänker arbetstillfällen både direkt och indirekt.

Som anställd i hamnen (sedan 1980) har jag på nära håll kunnat följa dess utveckling, från att ha varit en liten hamn till att bli en av Sveriges största vad gäller roro-trafik. Tillsammans har arbetsledning och personal hela tiden utvecklat hamnen och fått den att växa.

Annons

Idag är vi över hundra anställda som i princip dygnet runt, året runt håller hjulen rullande.

Utvecklingen går stadigt framåt, vilket i sin tur kräver nya investeringar. Det gäller att ha framförhållning. Det finns väl inga verksamheter som är helt riskfria, men hamnen har de sista åren ständigt satt nya rekord, vilket rimligtvis tyder på nöjda kunder. Nöjda kunder brukar stanna kvar. Närheten till kontinenten är också ett stort plus.

Vad infrastrukturen beträffar är en ringväg nog ett måste oavsett hamnens placering. Genomfartslederna är hårt trafikerade och biltätheten ökar ständigt.

Allting har både fördelar och nackdelar. En flytt av hamnen kan på sikt kanske öppna upp de centrala delarna av hamnen, något som nog skulle uppskattas av trelleborgarna.

Hamnen har funnits här i långa tider (flera århundraden), och kommer med all säkerhet att finnas kvar lång tid framöver.

Varför inte glädjas åt dess utveckling? Det gör i alla fall jag.

Håkan Larsson

anställd i Trelleborgs hamn

Svar till Tom Nyström (SÖS), den 21 april.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons