Annons

Varför ingen från det andra politiska blocket?

Biskop Antje Jackelén har till sin visitation i Skytts kontrakt planerat ett samtal om ”Vad är frihet?”
Debatt • Publicerad 2 oktober 2009

Vid detta samtal som äger rum den 10 oktober i Vellinge har biskopen bjudit in Ulf Bingsgård och Lars Ingvar Ljungman, som ju alla vet är moderata politiker. Dessa båda skall berätta om sin syn på frihet men ingen annan uppfattning skall föras fram. Besynnerligt.

Jag har ställt frågan till biskopen, varför man end­ast har valt två moderata politiker och inte valt någon från den andra sid­an i det politiska livet. Med andra ord hade det varit positivt om det lämnades information om de båda sidornas uppfattning om vad frihet är.

Annons

Min uppfattning är att detta inte harmoniserar med vår kyrkas uppfattning om jämlikhet. Kyrkan skall verka för att lämna en jämlik information till sina medlemmar och främja den kristna tron. Detta samtal som på ett så ensidigt sätt påverkar de som lyssnar ger en helt felaktig information i en så väsentlig fråga om vad frihet är.

Min förhoppning är att biskopen bjuder in någon från det andra politiska blocket, så att det ges en allsidig information till våra medlemmar om vad frihet är. Denna skillnad i uppfattning som finns tror jag att biskopen måste veta.

Om biskopen inte bjuder in någon från den andra sidan tycker jag att hon har förlorat sin neutrala roll i vår kyrka. Jag överväger om det är värt att arbeta för kyrkan om dess högsta företrädare på ett sådant här sätt verkar i Svenska kyrkan.

Willy Olsson (S)

ledamot i stiftsfullmäktige

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons