Annons

Varför har palliativa vårdplatserna inte öppnats?

Under senhösten stängdes de specificerade palliativa slutenvårdsplatserna på Trelleborgs lasarett på grund av bemanningssituationen. Enligt tidigare uppgifter skulle stängningen vara tillfällig.
Publicerad 2 februari 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inga-Lill Högfeldt fortsätter att driva debatten om de palliativa slutenvårdsplatserna på Trelleborgs lasarett.
Inga-Lill Högfeldt fortsätter att driva debatten om de palliativa slutenvårdsplatserna på Trelleborgs lasarett.Foto: Mårten Svemark

Varför har vårdplatserna inte öppnats? Verksamheten har fått dispens att anställa bemanningssjuksköterskor tills tjänsterna blir tillsatta, dessutom finns det timanställda att tillgå för att öppna vårdplatserna. Positivt är att det är flera sökande till de lediga tjänsterna.

”Positivt är att det är flera sökande till de lediga tjänsterna.”
Inga-Lill Högfeldt, aktiv i gruppen Rädda vårt sjukhus

Är det så att de högre tjänstemännen inom den palliativa förvaltningen i Region Skåne inte vill att vårdplatserna öppnas igen? Vad blir näste drag från dem? Är det att det snart är semestertider och att det blir svårt att få tag i semestervikarier eller är det för att spara pengar? Det är mycket tråkigt att inte ansvariga politiker framför allt i primärvården inte svarat vid förfrågan om varför vårdplatserna inte öppnats igen som de lovat skulle ske.

Inga-Lill Högfeldt, aktiv i gruppen Rädda vårt sjukhus

Annons
Annons
Annons
Annons