Annons

Varför bomässa i Trelleborg?

Debatt • Publicerad 26 februari 2005

Det sista och absolut det mest sanslösa är när Egil Ahl uttalar sig om varför inte stadsbyggnadsnämnden blev inblandad i utformningen av Stavstensudde "Jag har valts av Trelleborgarna för att sitta på den här posten och inte till för de anställda. Det viktigaste för mig är att skapa Stavstensudde - enskilda personer är ointressant".

Så är det när man anser sig vara maktfullkomlig.

Annons

Det är tyvärr så Egil Ahl om du inte lagt märke till detta, att i verkligheten finns det även trelleborgare som inte röstat på sossarna. Du måste även tänka på att det finns fler än dina väljare. Om inte moderatsossen Lars-Arne Christensson kommit och satt sig i ditt knä på valnatten hade det säkert varit annat ljud i skällan. Men så är det när man tror sig ha alla Trelleborgarna bakom sig. Så är det absolut inte i verkligheten.

Nu börjar vi se Egil Ahls arbete med planeringen av Stavstensudde. Där bland annat vägverket har synpunkter på gatubilden, med den följden att en utbyggnad av E6:6 blir ytterligare fördröjd. Länsstyrelsens har även synpunkter på golfbanor runt området.

När det gäller bebyggelsen så finns det mycket mer att göra. Det förslag som finns i dag bör noga omarbetas så att det passar in i landskapsbilden.

Var finns tanken med eko-byar? Det enda man talar om är fjärrvärme och eventuellt solfångare. Och framförallt till vilket pris skall man producera fjärrvärmen, med hänsyn till miljöaspekter, priser med mera?

Var finns samråd med de olika föreningar, organisationer, byalag med mera?

Vi kristdemokrater har lagt en motion till kommunfullmäktige där vi anser att ett verksamhetsråd är i rätt riktning, när det gäller den demokratiutredning som pågår inom Trelleborgs kommun samt att verksamhetsrådet skall verka direkt under kommunstyrelsen. Vad jag vet har vi inte fått något svar på denna motion. Men kan man förhala motionerna en viss tid så har man gjort det väldigt lätt för sig.

Till sist, varför skall Trelleborg ha en bomässa? Har man inte lärt sig av Helsingborg och nu senast Malmö, där det varit olika utredningar om skötseln och framtagning av dessa bomässor med ekonomiska och rättsliga följder. Redan nu kan man ana vart det lutar. Man har anlitat en arkitekt från Göteborg som redan fått ner fingrarna i syltburken tack vare Egil Ahls agerande.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons