Annons

"Varför är vi så tysta?"

Den PR våra elitklubbar ger vår kommun är av enorm betydelse. Det jag undrar är varför vi inte ställer upp mer på vårt största varumärke? Det skriver fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD) som vill se mer stöd för TFF.
Debatt • Publicerad 5 juli 2011
”Vi som gillar idrott borde tycker jag ställa upp nu och komma och stödja laget när de som mest behöver det. Låt oss bli den tolfte spelaren.”
”Vi som gillar idrott borde tycker jag ställa upp nu och komma och stödja laget när de som mest behöver det. Låt oss bli den tolfte spelaren.”Foto: 

Vår elitidrott är hårt prövad och lever under svåra förhållanden eftersom Trelleborg inte är någon storstad och inte har samma ekonomiska muskler och mindre upptagningsområde för sponsorer.

Detta till trots sticker vi upp med jämna mellanrum i olika sporter i högsta serierna. Det kan vara handboll, bordtennis, rugby, fotboll, bowling, kraftsporter, simning med flera.

Annons

TFF är etablerade i allsvenskan och har gjort det förträffligt med små medel till förfogande och en större sponsor i ryggen. Kommunen har också backat upp så gott det går.

Att man har enormt duktiga tränare vet vi också. Det som stör mig lite är om vi verkligen förstår vad detta betyder för vår kommun? Den PR våra elitklubbar ger vår kommun är av enorm betydelse. Förmodligen är vi så bortskämda och tar för givet att så ska det alltid vara.

Större kommuner än Trelleborg har kämpat för denna status i många år utan att ha lyckats. Det jag undrar är varför vi inte ställer upp mer på vårt största varumärke? Varför är vi så tysta på matcherna? Vi borde komma fler och höras ordentligt på matcherna för att stödja våra lag.

På TFF:s matcher kämpar några från True Blue på men vi andra inklusive mig själv klappar bara lite förstrött ibland. Jag har varit på ett antal bortamatcher och kan konstatera att ingen­stans är det så tyst som i Trelleborg. Sedan tror jag att om det går bra för TFF så spiller det även på andra föreningar och framför allt på breddidrotten. Det skapas intresse och ett positivare klimat. Det är nu när det går emot som vi behövs som mest. I motgångarna prövas vännen.

Vi som gillar idrott borde tycker jag ställa upp nu och komma och stödja laget när de som mest behöver det. Låt oss bli den tolfte spelaren.

Jag hoppas också nybildade handbollsföreningen med många Trelleborgs ungdomar kommer att förgylla vinteridrotten för oss och även andra föreningar. De behöver vårt stöd. Vill vi ha elitidrott måste vi visa detta. Självklart är det breddidrotten och våra ungdomar som är det viktigaste men systemet hänger samman.

Jag skriver detta neutralt och oberoende av vad föreningen heter för att jag själv vill bidra med det jag kan. Det är möjligt att jag borde avstå att kommentera i min roll men jag gör det som idrottsälskaren Mats Svensson och inte som politiker. Det är också självklart så att alla gör sina egna bedömningar om detta är viktigt eller oviktigt men jag vill bara skapa debatt kring detta och att vi förstår att detta inte är givet att vi alltid har elitidrott i kommunen.

Man ska också komma ihåg den insats som föreningslivet gör för våra ungdomar på deras fritid och man är ute på skolor och informerar, man samlar in pengar till välgörande ända­mål och mycket annat. Föreningslivet förtjänar vårt stöd och uppmuntran. Låt oss visa att vi bryr oss!

Mats Svensson (KD)

ordförande i fritidsnämnden

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons