Annons

”Vår kommun är unik”

Som medborgare ska man kräva att man får klara och tydliga svar när man kontaktar kommunen, för vi politiker och tjänstemän finns till för medborgarna och icke tvärt om. Det skriver kristdemokraten Thomas Borgström.
Debatt • Publicerad 13 september 2010
”Vi ska komma ihåg att Trelleborgs kommun med dess byar och samhälle är mycket vackrare än vad vi själva tror.”
”Vi ska komma ihåg att Trelleborgs kommun med dess byar och samhälle är mycket vackrare än vad vi själva tror.”Foto: 

Kristdemokraterna blev inbjudna till några trevliga nybyggare i Skateholm/Beddingestrand. Efter ett trevligt samtal med kaffe samt en rundvandring runt bussstationen i Skateholm kan vi konstatera följande.

Självklart ska vi ta hand om våra unika miljöer och möjligheter som alla dessa vackra platser runt om i Trelleborgs kommun erbjuder.

Annons

Vår kommun är unik med sin långa kust och varierande bymiljöer, det vill säga Söderslätt, en plats att längta till.

För att detta ska fungera krävs det att politiker och tjänstemän i kommunen och nämnder gör sitt allra bästa för att tillgodose våra invånare.

Självklart kan man kräva att man som medborgare får klara och tydliga svar när man kontaktar kommunen, för vi politiker och tjänstemän finns till för medborgarna och icke tvärt om.

Allt går inte att lösa på en eftermiddag men man ska känna att man får gehör för sina åsikter och önskemål och inte är till besvär.

Trelleborgs kommun har varit i socialdemokratiskt styre länge, mycket länge och det tar tid att ändra skutan till rätt kurs.

Under de senaste fyra åren har alliansen smörjt upp och bytt ut lite delar i maskineriet och vi är på god väg mot rätt kurs, nu behöver vi fyra år till för att trimma motorerna och ställa krav på nämnder, tjänste­män och oss politiker att visa upp resultat.

Det är inte acceptabelt att det ligger skrotade cyklar, trasiga vägskyltar, skyltar som står på fel håll, grushögar på p-platser, sopor och allmän oordning.

Det krävs i detta fallet bara att dessa invånare hade fått rätt info till vem man ska höra av sig till och att kommunen tar sitt ansvar och hjälper till.

Beddingetsrand och Skateholm är en by/samhälle som, vad jag vet som bott där nästan hela mitt liv, inte fått för stor del av de kommunala satsningarna.

Det finns ett antal föreningar där som känner samma sak, kommunen lyssnar inte. Nu är det dags att kommunen lyssnar iallafall.

Annons

Får vi, Kristdemokraterna och jag, möjlighet att vara med och styra i Trelleborgs kommun fyra år till så kommer vi fortsätta jobba för att alla byar ska leva och ges möjligheter att blomstra, som de vackra blommor dessa byar är.

Vi ska komma ihåg att Trelleborgs kommun med dess byar och samhälle är mycket vackrare än vad vi själva tror. Om vi satsar lite tid och resurser, lyssnar på våra medborgare/företagare, så skapar vi förutsättningar för ökad trivsel, ökad turism vilket i sin tur genererar mer resurser till kommunen och dess företagare som i slutänden kommer alla till godo.

Så låt oss nu ta tag i detta och trimma upp verksamheterna och lära oss ta hand om medborgarna som är kommunen.

Vi måste förstå att Trelleborgs kommun är fantastiskt, men vi måste vara lyhörda, och använda resurserna på rätt sätt.

Vi kämpar för hela kommunen och en levande landsbyggd.

Thomas Borgström

Kristdemokraterna Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons