Annons

Var finns det sunda förnuftet?

Vad är det egentligen som driver människor att vara emot en utveckling som gör att kommunen utvecklas på ett positivt sätt?
Debatt • Publicerad 26 maj 2014

Men allt skall enligt deras syn på det hela vara som det är och inget annat. Sedan kan man komma med egna förslag som är tvärt emot allt sunt förnuft.

Gör gärna förändringar men inte i min eller vår närhet eller villkor, eller (NIMBY) – not in my back yard.

Annons

Eftersom i stort sett alla varit positiva till en positiv utveckling av Trelleborg och att göra staden attraktiv för andra människor, företagare med mera. Men tyvärr stoppas detta genom att först gå med på framtidsplanerna, men när det sedan skall bli av med de olika projekten, då är det stopp.

Detta får man höra gång på gång. Vart vill man egentligen komma med detta agerande? Detta gör att det blir en följd av ökade kostnader och fördröjningar, som inte ganar någon. Tvärt om.

I verkligheten är det så att det som föreslås inte kanske gagnar alla på kort sikt, men ser man på ett längre perspektiv är det bara till en fördel för alla. Tyvärr ”krafsar” en del i sin egen lilla hörna och med detta agerande blir det inget av. Trots att man vill göra något, så är man emot alla förslag som läggs fram. Det är kanske så att dessa inte vet vad hur det är att bedriva en verksamhet på ett lönsamt sätt. Men när man kommer från näringslivet eller fackliga organisationer och sätter sig på politikerstolen finns inget sunt förnuft. Då kan man fråga hur beter dessa personer i yrkeslivet?

Alla skall och får ha sin åsikt, men när det läggs fram något måste man ha den kunskapen att veta förutsättningarna.

Vi alla måste tänka positivt och framåt, det är det som skapar ett samhälle som kan glädja oss alla, och då framför allt våra barn som skall ta över efter oss. Det är trots detta vi som har Trelleborgs framtid i våra händer.

Om man inte har detta för ögonen så bidrar detta till att myndighets- och politikerföraktet ökar i vårt samhälle.

Vi alla måste vara lyhörda för besluten som fattas av både politiker och medborgare.

Eller som Marcus Birro skriver ”Trots allt och alla. Detta kan vara Sveriges vackraste plats att vara på och jag förstår att folk längtar hit. Vad jag inte förstår är alla dem som faktiskt hittar hit och ändå går runt som osäkrade vapen av bitterhet”

Nilla Olsson
Jan-Erik Larsson (KD)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons