Annons

Vänsterpartiet har en politik för alla

TA:s valpatrull redovisade den 21 juli svar från tre partier på småbarnsföräldrars frågor angående förskoleplatser, miljö, kollektivtrafik och sjukvård. Så här ser Vänsterpartiets svar ut.
Publicerad 28 juli 2018
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Representanter för Vänsterpartiet i Trelleborg vill att förskolemiljön förbättras.
Representanter för Vänsterpartiet i Trelleborg vill att förskolemiljön förbättras.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Planeringen av förskoleplatser måste bli mer långsiktig, behoven måste kunna förutses, baracker är varken bra för verksamheten eller kommunens ekonomi. Barnens miljö ska vara stimulerande för att ge en god start i livet. Minskade barngrupper och utbildad personal med högre grundbemanning för att säkra frånvaro är ett måste för oss.

Vänsterpartiet är, enligt Naturskyddsföreningen, det parti som driver den mest ambitiösa miljöpolitiken. Lokalt vill vi till exempel att miljömålen får större betydelse i planeringen, att färjornas utsläpp minskas och att vi inte bygger ut mer för en ökande bilism. Vi välkomnar att man nu äntligen ska se på alternativ till en ringvägslösning.

Annons

Vi vill att Trelleborg ska bli en attraktiv cykelkommun, till exempel med cykelväg längs hela 101:an med koppling till stationen i Östra Grevie. Vi vill förbättra kollektivtrafiken med fler Pågatågsavgångar, en ny station i Mellanköpinge samt bättre bussförbindelser på landsbygden.

Vi vill satsa på de små sjukhusen, alla ska kunna lita på sjukvården och inte behöva åka Skåne runt för vanliga åkommor. Det handlar om längre öppettider på akuten i Trelleborg, en lokal ledning med helhetsansvar och mer personal på plats. Gör lasarettet till en attraktiv arbetsplats med löner och schema för dagens människa. Vi vill därför gå mot 6-timmars arbetsdag för anställda på Trelleborgs lasarett. Vi finansierar förslagen med en skattehöjning på 80 öre i regionen.

En politik för alla, inte bara några få.

Peter Forssell, Vera Pedersen och Mats Sjölin

Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons