Annons

Vågar inte M i Vellinge debattera?

I en intervju i Sydsvenskan den 14 juli säger Moderaternas Lars-Ingvar Ljungman att Nya listan i Vellinge är ett enfrågeparti.
Debatt • Publicerad 3 augusti 2010

Inget kunde vara felaktigare! Det krävs en ny politik på en rad områden, där Moderaterna i Vellinge av ofta ren självgodhet och brist på kontakt med sina väljare har missat. Därför säger Ljungman att han nog inte kommer att tacka ja till Nya listans inbjudan till fem valdebatter! Nej, varför underlätta för väljarna att få höra alternativet till Moderaterna!

Besvärar sig Lars-Ingvar Ljungman med att gå in på Nya listans hemsida kan han läsa vårt partiprogram.

Annons

Här redovisar vi ett ekonomiskt program på fem punkter. Vi vill aktivt arbeta för att fler familjer ska bosätta sig i Vellinge. Skatten ska vara fortsatt låg, men kommunen ska självfallet inte gå in och satsa pengar i förlustprojekt som restaurang Strandbaden i Falsterbo. En kommun ska inte driva restaurang och konkurrera med privata näringsidkare. När man gör det blir det nästan alltid ett gigantiskt förlustprojekt. Det är Strandbadssatsningen ett exempel på.

Vi kräver en satsning på barnomsorg för att förbättra för kommunens barnfamiljer och för att locka nya barnfamiljer att flytta hit. Vår vision är att Vellinge ska få Sveriges bästa skola. Det är en investering i vår framtid och det är ett sätt att locka barnfamiljer till kommunen. Vi vill också ha en bostadspolitik som möjliggör för familjer med normala ekonomiska villkor att kunna bosätta sig här.

Nya listan har också ett ekologiskt program. Där slår vi fast det självklara att utvecklingen i kommunen ska vara långsiktigt hållbar och att tydlig hänsyn tas till våra unika natur- och kulturskatter.

Ett annat svagt argument mot att debattera med Nya listan är att vi går fram med olika listor för varje kandidat. Vi gör det för att väljarna ska få största möjliga valfrihet att rösta på den kandidat man gillar bäst. Ljungman påstår då att han inte vet vem han ska debattera med. Vari ligger skillnaden med Moderaternas alla kandidater?

Vi kräver att politikerna åter börjar lyssna på invånarna och att vi får politiker i ledningen som inte tror sig veta bäst i alla frågor. Moderaternas ledning har blivit fartblind och missuppfattat väljarnas mandat och missbrukar den makt man har fått. Det är lätt hänt, när man suttit för länge. Borgmästaren Göran Holm har varit med och styrt kommunen i närmare 30 år. Därför anser vi att den styrande trojkan har passerat bäst-före-datum! Vi vill tvinga Moderaterna att lyssna på sina väljare och lyssna på de andra allianspartierna i fullmäktige.

Vi ser med spänning fram emot Moderaternas slutliga svar på vår inbjudan.

Rickard Omfors

Jessica von Platen

Frode Petersson

Thomas Fröslev

Annons

Anina Söderlund

Lennart Bengtsson

Helena Erichs

Örjan Söderlund

Rolf Erichs

kandidaterna för Nya listan i Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons