Debatt

Vad är det du inte förstår Helmuth?

Debatt ,
Varför agerar ni inte i nämnderna, socialförvaltningen och arbetsmarknadsförvaltningen, när ni nu påstår att det begås brott?, undrar de tre socialdemokraterna i socialnämnden.
Foto: Tomas Nyberg
Varför agerar ni inte i nämnderna, socialförvaltningen och arbetsmarknadsförvaltningen, när ni nu påstår att det begås brott?, undrar de tre socialdemokraterna i socialnämnden.

Svar till Helmuth Petersén (SD) (den 19 mars).

Din vana trogen i ditt försök att svartmåla Trelleborgs kommun och Sverige så drar du upp det ena obekräftade ryktet efter det andra.

Vet inte hur många gånger vi skall behöva säga det till dig. Men vi försöker en gång till. Du uttalar dig i Trelleborgs Allehanda (den 17 februari): ”SD: Svenskar diskrimineras av socialförvaltningen”.

Hur du i din iver att fortsätta ditt svartmålande av Trelleborg och Sverige kan få det till att vi inte har förstått vad du säger är obegripligt.

I artikeln (den 17 februari) tydliggör du det.

”Det låter som att du antyder att det sker en systematisk diskriminering av svenskar på socialförvaltningen i Trelleborg?

– Nej, i hela Sverige. Jag tänker inte bara på Trelleborg.”.

Därefter fortsätter du att fabulera och komma med obekräftade uttalande om saker som enligt dig skall ha skett. Ett beteende som är klart ovärdigt någon som skall vara vald att representera väljarna och som har ett ansvar för kommunen.

Därför kvarstår frågan, ställd direkt till dig Helmuth men även dina kolleger i styret. Om ni nu misstänker att kommunen begår brott om det sen är på socialförvaltningen, som du påstår i artikeln, eller på arbetsmarknadsförvaltningen, som du senare vill ändra det till, vad gör ni åt det?

Ni sitter tillsammans med M och KD i full kontroll över båda förvaltningarna, men ni gör inget åt deras påstådda brott. Det om något borde vara brottsligt. Troligen för att ni bara hittar på, skapar historier och lägger tid och kraft på tramsmotioner om handskakning.

Så här kommer frågan igen, till Helmuth och hans partikamrater som är de som styr i kommunen. Det finns ingen möjlighet att du inte kan svara på frågan en gång till.

Varför agerar ni inte i nämnderna, socialförvaltningen och arbetsmarknadsförvaltningen, när ni nu påstår att det begås brott?

Anna Nordstrandh

Hans Björklund

Anitha Lata

socialdemokratiska gruppen i socialnämnden