Annons

Utan konsekvens och tanke på hur S själva har röstat

Det är med stor häpnad jag läser Trelleborgs Allehanda (den 22 mars) där Socialdemokraterna, tillsammans med övriga oppositionen, i bildningsnämnden skriver om avveckling av kommunala förskolor.
Publicerad 7 april 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om S nu är emot att lägga ned skolor – varför i all världen har man i senaste beslutande möte röstat emot till exempel ny förskola i Pilevallen?, undrar Lars Mikkelä (M) i sitt inlägg.
Om S nu är emot att lägga ned skolor – varför i all världen har man i senaste beslutande möte röstat emot till exempel ny förskola i Pilevallen?, undrar Lars Mikkelä (M) i sitt inlägg.Foto: Martina Holmberg / TT

Man ondgör sig kraftigt över både beslut och genomförande utan att beskriva hur man själv har röstat och agerat i nämnden.

När bildningsnämnden beslutade om lokalrevision 2021 fanns de förändringar som vi i dag ser med i beslutet. Samtliga namn som nu är med och skriver under debattartikeln var också med och tog beslut. Ingen votering begärdes och man reserverade sig inte mot beslutet.

Annons

Är det inte märkligt att minnet är så kort hos oppositionen? Kanske är det just för att de inte sitter och styr som de inbillar sig att man får vara hur opportunistiskt som helst? Utan att ta ansvar och svänga efter hur vinden blåser. Och i Trelleborg blåser det ju hela tiden – vet vi ju som bor här.

”Är det inte märkligt att minnet är så kort hos oppositionen?”
Lars Mikkelä (M)

Men detta är inte det mest intressanta. Det mest intressanta är att Socialdemokraterna verkar säga en sak och sedan göra en helt annan. Om man nu är emot att lägga ned skolor – varför i all världen har man i senaste beslutande möte röstat emot till exempel ny förskola i Pilevallen? Och röstat emot en utbyggnad av skolan i Smyge?

Socialdemokraterna i bildningsnämnden klagar på långa avstånd mellan förskolor på öster samtidigt som man säger nej till att bygga en ny förskola vid Pilevall.

Tal och handling står i bjärt kontrast hos Socialdemokraterna och jag hoppas innerligt att kommunens invånare ser detta.

Lars Mikkelä (M), ordförande bildningsnämnden Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons