Annons

Ungsvenskarna skickar ut smörja till trelleborgarna

Svar till Kasper Jönsson, Milton Kleimann och Jesper Mohlin, för Ungsvenskarna Trelleborg (Digitalt den 19 juni):
Publicerad 20 juni 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Rådhuset i Trelleborg.
Rådhuset i Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

När jag först läste denna text funderade jag på avsändaren. Möjligen var det en sur, äldre gubbe vars hjärna var fylld med politikerförakt. Jag blev, minst sagt, förvånad över att det var Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Ungsvenskarna som stod bakom den.

Det är anmärkningsvärt att Ungsvenskarnas första aktion i Trelleborg är att kritisera andras politik. Den retoriken känns igen från moderpartiet, där allt alltid är någon annans fel. Ändå pratas det om att vi från vår sida brister i ansvarstagandet. Jag vet inte om det sjunkit in än, men det är SD som har posten som kommunstyrelsens ordförande och har det yttersta ansvaret för kommunen.

Annons

Gällande kritiken i fråga, angående beslutet om Visit Trelleborgs framtid står jag fast vid min sak. Till skillnad från andra partier (och ungdomsförbund) kan vi hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Vi var tillsammans med och fattade det beslutet som skulle gynna kommunen och Trelleborgarna bäst, även om det låg utanför vår ideologi.

Ungsvenskarna måste acceptera förlusten och fokusera på sin egen politik och utveckling istället för att skicka ut smörja till trelleborgarna. Vår kommun förtjänar bättre.

Truls Forsman, SSU Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons