Annons

Ungdomarna är vår framtid

Först vill jag säga att vi kristdemokrater väljer att inte smutskasta andra utan framför vår politik.
Debatt • Publicerad 1 september 2010

Till att börja med så ska ungdomarna komma ut i arbete och då kan man ju inte ta bort rut och samtidigt säga att man bryr sig om ungdomarna som vänsterpartierna gör.

Det som gör mig orolig är att flera politiker inte förstår vikten av föreningslivet och att detta är den bästa ekonomiska satsning man kan göra på lång sikt. Därför har det varit så viktigt för mig att se till så att vi kan hålla uppe bredden genom diverse infrastruktursatsningar. Jag tycker vi lyckats ganska bra med detta genom föreningarnas hus, nya tennisbanor, konstgräs och mycket annat.

Annons

Däremot måste vi även få konstgräs på de ställen på landsbygden som har många ungdomar i träning samt fler innehallar.

Vi satsar därmed också långsiktigt på ungdomarnas hälsa vilket är nog så viktigt. Man får inte se idrott som en lyx och något som var och en själv kan betala.

Vad som också är viktigt är att man låter företag få göra avdrag för gåvor till den ideella sektorn. Så är det inte idag tyvärr för då hade ekonomin sett annorlunda ut i många föreningar och man hade inte varit beroende av kommunen på samma vis även om kommunen alltid måste finnas med som jag ser det.

Trelleborg är en fantastisk idrottsstad vilket vi kanske inte alltid ser själva. Oftast ser vi ju bara toppidrotten och ser inte hur det ser ut på ungdomssidan och det enorma arbete som läggs ner där. Vi från politikersidan måste därför ta vårt ansvar och se till så vi hänger med på infrastruktursidan och gör de nödvändiga investeringarna som krävs.

Den tiden måste vara förbi då fritidsnämnden får ta smulorna som blir över. Tycker att vi genom hårt arbete lyckats få till det lite bättre de senaste åren. Alla slåss om kakan men man får inte bortse från att föreningslivet är grunden för ett fungerande samhälle. Vi lovar att kämpa för föreningslivet.

Mats Svensson (KD)

ordförande fritidsnämnden

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons