Annons

Ungdomar förtjänar att tidigt få vara en del av samhället

Under mandatperioden 2018-2022 har styret i Trelleborg värdesatt och gett ungdomar en chans att tidigt komma in i och få prova på arbetslivet. Att kommunen erbjuder feriearbete till alla som önskar, ger de unga en ökad chans att få arbetslivserfarenhet, tjäna lite extra samt hjälpa till, under de ofta tunga semesterveckorna.
Trelleborg • Publicerad 23 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trelleborgs rådhus
Trelleborgs rådhusFoto: Claes Nyberg

Enligt Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU) har en fullständig gymnasieexamen större påverkan på möjligheterna att få ett jobb för unga människor på väg in i vuxenvärlden än om man inte har en fullständig examen. Att då även genom feriearbete få möjlighet att tidigt få se vad detta med vägen in i vuxenvärlden betyder tror vi är positivt. Det är inte lika enkelt att förstå om man inte ges möjligheten till det tidigt i livet.

I stället för att ungdomar kanske går runt på stan sysslolösa under hela sommarlovet kan en meningsfull tillvaro skapas, samt möjligheten att få uppleva tydliga ramar och att få ta ansvar under några veckor.

Annons

Vi är stolta över att även i år, ha kunnat erbjuda feriearbete till alla ungdomar i Trelleborgs kommun som önskat detta. Kristdemokraterna är redo att fortsätta att ta ansvar under kommande fyra år, och självklart redo att fortsätta arbeta för de ungas bästa. Det ska vara lätt att vara ung i Trelleborg, möjligheternas stad.

Alexander Wemmerdahl (KD), första vice ordförande arbetsmarknadsnämnden

Estrid Nimåker (KD), ersättare arbetsmarknadsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons