Annons

Underskatta inte väljarens förmåga

Svar till Thomas Westman, LO ordföranden Sydvästra Skåne, (den 29 januari.)
Debatt • Publicerad 5 februari 2014
Foto: Foto: SÖREN ANDERSSON / TT

Thomas, jag har skrivit i mitt inlägg om nomineringarna i december 2013 och om partiet lokalt efter valnederlaget 2006. Du drar i stället en rappakalja om 1880-talet. Partiets bildande och fackföreningsrörelsens utveckling är väl dokumenterat, och olika överenskommelser med arbetsgivareföreningen och de andra partierna. Jag har inte ifrågasatt fackets positiva inverkan för välfärdssamhället.

Efter socialismens kollaps i öst på 1990- talet och bildandet av EU, har partiet efter det inte hängt medi utvecklingen för att leverera politiska problemlösningar.

Annons

Jag har inget emot att facket ska få väljarens uppmärksamhet, men att inbillasig att fackets medlemmars intressen är samma som brukarens, klientens, kundens, pensionärens, flyktingens intressen är inget annat än en grov lögn.

Vad det handlar om här är att dagens fackliga organisationer med sin politiska och ekonomiskaorganisation håller på att kväva partietgenom sina så kallade ombud som dyker upp och används som godtrogna marionetter i viktiga omröstningar och nomineringar. Cilla Dahl Andersson med stöd av facket, gjorde misstaget att peta bort Catherine Persson, somsedan gjorde att partiet delades i fyra delar, (pensionärer, invandrare, S-kvinnor och de belönadeanhöriga). Cilla Dahl gick då uttill pressen och använde den slitna 1880-talets parollen om att tillsammans är vi starka, det vill säga god natt yxskaft...

Efter den massiva kritiken, gjordes plötsligt en snabb kursändring i december från föryngring till gubbvälde, fick jag veta via omvägar att ni nominerade tre gamla gubbar till mina vakantauppdrag och dessutom ett uppdrag till i valnämnden som Sven Sandgren utsågs till, frågan är om Sven är en glad pensionär, facklig representant eller en gammal politisk räv. (Han är allt i allo!)

Du skriver att om ni vinner valet då ska ni erbjuda företagarna större samarbete, kan inte väljaren och företagaren i förväg veta vad ni tänker erbjudademkonkret? Ditt budskap låter som "Välj oss först sen får ni reda på det...". Smart argumentation.

Jag är inte längre medlem i S och kommer inte i fortsättningen att blanda mig i era interna affärer, men underskatta inte väljarensförmåga att värdera olika politiska utspel. Att lova allt till alla är inget annat än billig populism.Anständighet och trovärdighet kräver att ni redovisar vad ni har att erbjuda Trelleborgarna för politik och inte försöka sälja grisen i säcken.

Nilla Olsson
Anastasios Manetopoulos, Politisk vilde
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons