Annons

Trött på dåliga (s)-lösningar!

Debatt • Publicerad 1 november 2005

De senaste årtionden, med enbart korta avbrott, har socialdemokraterna gjort sig bekväma i positionen som makthavare. De pratar om vikten av välfärd och arbete, men det är knappast vad dagens Sverige präglas av.

Många unga människor drabbas idag av den stigande arbetslösheten. Det är praktiskt taget omöjligt att få arbete direkt efter gymnasiet. Det krävs högre utbildning, men när man väl efter år av studier tillgodosett sig detta finns det inga arbeten.

Annons

Socialdemokraterna försöker lösa arbetslösheten genom att dölja siffrorna på den faktiska arbetslösheten, vidta befängda ams-åtgärder och skapa fler högskoleplatser. Något som socialdemokratin inte verkar ha förstått är att problemet i Sverige inte är bristen på utbildning utan bristen på arbete.

Det är dags att Sverige skapar de förutsättningar som krävs för att kunna använda den kompetens som finns. Låt de privata företagen få en chans, sänk skatterna och förenkla byråkratin. När företag lämnar Sverige för billigare arbetskraft är det hög tid att satsa på de småföretag som finns, annars går det varken att skapa nya arbeten eller öka den ekonomiska tillväxten. Statliga lösningar är inga bra lösningar.

Marknaden och entreprenörskapet behöver få mer spelutrymme eftersom det är i den privata sektorn som flest arbeten ska kunna skapas.

Än är det inte för sent att inse att socialdemokraterna har suttit alldeles för länge vid makten, och att de på sin pågående partikongress i Malmö tar fram ytterligare förslag som kommer sänka Sverige ännu mer om inte folket börjar reagera. Riksdagsvalet 2006 handlar om att rösta för ett bättre Sverige.

Sandra Isgren (fp),

@05 Funktion olåst inget indrag:vice ordförande Liberala Ungdoms-förbundet Malmö

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons