Annons

Trelleborg ligger efter Sverigesnittet

Svar till Lena Näslund och Jan Lundgren (S) (den 27 augusti).
Debatt • Publicerad 8 september 2014

Bra att (S) tydliggör möjligheten att kryssa kvinnor.

Däremot så missar de hela poängen. Det gick att kryssa kvinnor även i förra valet. Ändå är andelen kvinnor i kommunfullmäktige låg, andelen kvinnor i kommunstyrelsen lägre och andelen kvinnor på ordförandeposter i kommunala bolag obefintlig. 0 av 8 ordförandeposter innehas av kvinnor i Trelleborg i dag. Trelleborg ligger efter Sverigesnittet. Att man då måste kryssa på 12 av 13 listor måste väl även Socialdemokraterna se som ett underbetyg. Vi i Miljöpartiet är det enda parti med en kvinna i topp och vi kommer att driva på för en bättre balans i politiken. Att bäst beslut tas när både kvinnor och män, gamla och unga är med och beslutar är en självklarhet. Vi ser gärna att andra partier också arbetar för att få in fler kvinnor på beslutsfattande poster i Trelleborgs kommun. På så sätt kommer vi snabbare nå en jämställd kommun.

Nilla Olsson
Lina Wedin Hansson, Emil Samnegård, Amanda Stjärnqvist, Anne-Sophie Dureigne och Christine Stafström, Miljöpartiet de gröna Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons