GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trelleborg kan bättre

Barngrupperna inom förskolan i Trelleborgs kommun är på många ställen alldeles för stora.
Publicerad 4 juni 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ska pedagogerna ha en rimlig chans att se varje barn och bedriva en god pedagogisk verksamhet behöver barngrupperna minskas rejält, skriver socialdemokraterna i bildningsnämnden.
Ska pedagogerna ha en rimlig chans att se varje barn och bedriva en god pedagogisk verksamhet behöver barngrupperna minskas rejält, skriver socialdemokraterna i bildningsnämnden.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vittnesmål pratar om att i stället för att bedriva pedagogisk verksamhet så blir det förvar av barn, där inte barnens behov blir tillgodosedda och den pedagogiska verksamheten blir drabbad. Trelleborg kan bättre.

Personalen som gör ett fantastiskt jobb varje dag, slår knut på sig själv för att lyckas upprätthålla en god standard och får många gånger plikta med sin hälsa. Trelleborg kan bättre.

”Personalen som gör ett fantastiskt jobb varje dag, slår knut på sig själv för att lyckas upprätthålla en god standard och får många gånger plikta med sin hälsa.”
Mattias Flisborn, Cilla-Dahl Andersson och Monica Carlström, socialdemokraterna i bildningsnämnden

Barnen är vår framtid och ska få den bästa starten inom skolans värld. Ska pedagogerna ha en rimlig chans att se varje barn och bedriva en god pedagogisk verksamhet behöver barngrupperna minskas rejält. Vi Socialdemokrater vill under nästa mandatperiod minska barngrupperna inom förskolan i Trelleborg till nivåer enligt Skolverkets rekommendationer och öka personaltätheten. Barnen är vår framtid. Trelleborg kan bättre.

Mattias Flisborn, Cilla-Dahl Andersson och Monica Carlström, socialdemokraterna i bildningsnämnden