Annons

Tillsammans är vi starka

Svar till Ben Benrabah (den 19 december).
Debatt • Publicerad 24 december 2013

På Socialdemokraternas medlemsmöten har alla medlemmar rätt att närvara, de har rätt att framföra sina åsikter och de har rätt att delta i beslut som tas och val som görs. Medlemmarna är de som har makten över mötet. Tillsammans utser medlemmarna någon som leder mötet, någon som antecknar det som bestäms och några som också kontrollerar så att anteckningarna är rätt.

Den 7 december hade Socialdemokraterna i Trelleborg ett medlemsmöte. Mötets uppgift var bland annat att bestämma vilka namn som ska stå på Socialdemokraternas valsedel 2014. Många medlemmar tog tillfället i akt och gjorde sin röst hörd, det tillhör processen och demokratins gång.

Annons

Mötet har gett oss en bra lista att gå till val på! På listan finns både gamla och nya medlemmar, det är olika erfarenheter och rutin blandat med förnyelse.

De personer som mötet gav i uppdrag att kontrollera så att allt gick rätt till har nu gjort sitt arbete, de hittade ingenting att klaga på. Alla röstresultat finns tillgängliga, räknade och dubbelkontrollerade på partiets expedition. Ben Benrabah har också beretts tillfälle att titta på röstsedlarna men har avstått att göra så. Slutligen kan jag bara beklaga att Ben Benrabah känner sig förbisedd och inte delar övriga medlemmars uppfattning om att mötet genomförts på ett riktigt sätt.

Vi lever i ett bra land och i en bra stad, men någonting håller på att hända där vårt samhälle sakta slits isär, bara en annan politik kan förändra det, en socialdemokratisk sådan. Tillsammans är vi starka!

INTERNAL INTERNAL
Cilla Dahl-Andersson, Stolt ordförande för Socialdemokraterna i Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons