Annons

Tillför Bron statliga medel

”Förbifarten skapar ökad konkurrenskraft för regionen, minskar köerna vid infartslederna och skapar förutsättningar för bättre kollektivtrafik.”
Debatt • Publicerad 2 oktober 2009

Så sade infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) när hon i början av september presenterade Regeringens beslut att den 21 kilometer långa trafikleden Förbifart Stockholm ska byggas.

Vi missunnar verkligen inte stockholmarna förbifarten som enligt ministerns beskrivning på många sätt har stora likheter med vår Öresundsförbindelse. Vi som sett Brons betydelse för vår regions utveckling förstår hur viktig förbifarten måste vara för stockholmsregionen. Men samtidigt menar vi att trafikanterna på Bron och på Förbifart Stockholm ska behandlas lika av staten.

Annons

Det ska inte kosta mer att resa på Öresundsförbindelsen! Därför måste Öresundsförbindelsen tillföras statliga medel i samma relation som Förbifart Stockholm.

Göran Holm (M)

borgmästare Vellinge

Rickard Wendel (M)

ledamot Malmö kommunfullmäktige

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons