Annons

Tiden på väg att rinna ut

Ännu en gång har Trelleborgs kommun ordnat en trygghetsvandring, denna gång i Anderslöv.
Debatt • Publicerad 15 september 2010

Jättebra tycker jag – det behövs att politikerna och kommunala tjänstemän kommer ut och ser verkligheten. Det går inte att lösa alla problem vid skrivborden.

Tänk om politiker och kommunala tjänstemän även kunde ta och göra en tillgänglighetsvandring både i centralorten och runt om i vår kommun.

Annons

Vid årsskiftet går tidsfristen ut för att alla enkelt avhjälpta hinder ska vara undanröjda. Samtliga kommuner i hela Sverige har haft tio år på sig att först inventera var hindren finns för att sedan undanröja dessa utan dröjsmål. Trelleborgs kommun har inte inventerat de offentliga lokalerna och utemiljöer – Trelleborgs kommun har heller inte informerat de privata fastighets- och butiksägarna om vilka skyldigheter dessa har med att undanröja enkelt avhjälpta hinder. Det handlar om att ta bort hinder i den fysiska miljön, som att komplettera trappor med en ramp eller ta bort en hög tröskel. Människor med olika funktionsnedsättningar, men även barnfamiljer och äldre, har många gånger svårt att använda vår gemensamma stadsmiljö.

Genom undanröjandet av dessa enkelt avhjälpta hinder får vi en miljö som är bättre för alla. HSO Trelleborg bjöd alla politiker i kommunala handikapprådet att delta i en rundvandring i centrum i december 2009. Tre av fjorton politiker deltog!

Tina Pettersson

HSO Trelleborg/ordförande

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons