Annons

Tänkt att allt kan vara oppositionens fel – hela tiden

Det är nästan så att man som opposition börjar tro att det faktiskt är vi som styr och inte de som faktiskt har ansvaret som gör det.
Publicerad 21 september 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nu föreslår förvaltningen en höjning på 18 procent för att klara behoven. Det tycker vi är mycket men går med på det då vi också ser ett behov, skriver S representanter i tekniska servicenämnden.
Nu föreslår förvaltningen en höjning på 18 procent för att klara behoven. Det tycker vi är mycket men går med på det då vi också ser ett behov, skriver S representanter i tekniska servicenämnden.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vi läser i ett debattinlägg från Fredrik Schlyter (M), Fredrik Jönsson (KD), Helmuth Petersén (SD) och Klas Regland (L), styret i tekniska servicenämnden (den 21 september) om att höjningen av VA-taxan är oppositionens fel. Vi kan läsa att ”under många år när oppositionen styrde var taxan oförändrad och det är detta vi ser konsekvenserna av nu”.

Mellan 2006–2014 styrde Alliansen i Trelleborg. Därefter följer fyra år med kvartetten men sedan 2018 har M tillsammans med olika partier styrt i Trelleborg. Så under de senaste 17 åren har Trelleborg styrts i 13 år av M med olika partier.

”Så under de senaste 17 åren har Trelleborg styrts i 13 år av M med olika partier.”
Eva Höckert (S), Kenneth Pettersson (S), Ann-Christin Dahlgren (S) och Martin Skånberg (S), ledamöter och ersättare i teknisk servicenämnden
Annons

Nu föreslår förvaltningen en höjning på 18 procent för att klara behoven. Det tycker vi är mycket men går med på det då vi också ser ett behov. Men styret i tekniska nämnden tycker inte det räcker utan vill höja med 25 procent utan annan motivering än att det skulle vara oppositionens fel.

Det är svagt agerat av styret och det är dags att man börjar ta ansvar för sina egna beslut.

Eva Höckert (S), Kenneth Pettersson (S), Ann-Christin Dahlgren (S) och Martin Skånberg (S), ledamöter och ersättare i teknisk servicenämnden

Annons
Annons
Annons
Annons