Annons

”Ta ert ansvar för både patienter och arbetsmiljö”

Tidningsankor, falsarier, missförstånd, medie­drev, ja det finns ingen ände på förklaringarna när den borgliga alliansen, som styr Region Skåne tillsammans med Miljö­partiet, försvarade budgeten för 2013 i region­fullmäktige.
Debatt • Publicerad 3 december 2012

Tror man verkligen att det är en enda stor konspiration, när samtliga fackliga organisationer, Arbetsmiljöverket, Social­styrelsen, media, personal, patienter och deras anhöriga, beskriver situationen på våra sjukhus. Det är oförskämt mot all personal som idag ”går på knäna” när man får fler och fler arbetsuppgifter och färre arbetskamrater, för att den givna budgeten inte räcker till att anställa tillräckligt med personal. Detta skapar en otrolig stress och oro för att göra fel och patientsäkerheten äventyras.

Nej, ta ert ansvar för både patienter och arbetsmiljö och skyll inte ifrån er på personal och chefer. Det är ni som beslutar om hur mycket pengar som skall gå till vården och vad som skall utföras.

Annons

Ni säger att ni gör satsningar på vården. Sjukhusen får en kostnadsuppräckning på 1,6 procent för löneökningar och kostnadsökningar men sedan ger ni ett effektiviseringskrav på 1,5 procent. Dessutom får sjukhusen ett krav som kallas, strukturåtgärder, vilket innebär en minskning på ytterligare 120 miljoner. Detta är ingen satsning, detta kallar vi, falsk matematik.

Peter Svensson

Anne Rosendal

Ylva Månsson

Lars Lyrström

Susanna Åsvik

Marianne Pettersson

Kommunal Skånes fackligaföreträdare i regionen

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons