Annons

Ta chansen att tänka annorlunda

För ganska precis ett år sedan överklagade jag fullmäktiges beslut om att anställning i kommunen villkorades av att personen i fråga handhälsade.
Publicerad 24 december 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten hoppas att kommunfullmäktige tänker om i frågan om handhälsning.
Skribenten hoppas att kommunfullmäktige tänker om i frågan om handhälsning.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Nu har domen kommit och utifrån ett annat överklagande, avseende brister i kallelsen, ogiltigförklaras samtliga beslut från det fullmäktigemötet.

Att slarva med de formella bitarna är naturligtvis klantigt, men man kan också se det som en chans för fullmäktige att tänka över beslutet en gång till och komma till bättre insikt innan det ska tas på nytt.

”Tänk den här gången på skattebetalarna i stället för att skänka pengar till privata lycksökare.”
Mats Sjölin (V)
Annons

Fundera en gång till innan ni beslutar något uppenbart diskriminerande, som strider mot religionsfriheten och som aldrig kommer att klara en juridisk prövning.

Tänk också en gång till innan ni beslutar om att ge Internationella Engelska skolan mer än ordinarie skolpeng vilket togs på samma möte. Tänk den här gången på skattebetalarna i stället för att skänka pengar till privata lycksökare.

Ta chansen att tänka helt annorlunda den här gången. Utgå ifrån vad som är bäst för Trelleborgs kommun och för trelleborgarna. Ett nytt sätt att tänka som vore väl värt att prova.

Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons