GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Ta ansvar för era beslut i lokalprocessen”

Svar till Mattias Flisborn, Monica Carlström och Cilla Dahl-Andersson, socialdemokraterna i bildningsnämnden (den 12 april).
Publicerad 23 april 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att inte agera när befolkningsprognosen visar på behov är inte seriöst, skriver Lars Mikkelä (M) i ett svar på ett tidigare inlägg om behovet av förskolor i kommunen.
Att inte agera när befolkningsprognosen visar på behov är inte seriöst, skriver Lars Mikkelä (M) i ett svar på ett tidigare inlägg om behovet av förskolor i kommunen.Foto: NTB

S påstår att tolkningen av deras ansvar är fel.

Jag är mycket noga med att läsa protokollen innan jag använder dem i debatten.
 När det gäller lokalrevisionen 2021 hade S ett avslagsyrkande men deltog i beslutet utan att begära votering eller reservera sig. Enligt kommunallagens definition är man då delaktig och ansvarig för beslutet. Ett yrkande gör inte att man går fri från ansvar.

Oavsett bakomliggande argument röstade S nej till att gå vidare med planerna för en ny förskola vid Pilevall. Det ska vårdnadshavarna på öster veta. När det gäller Smygehamn handlar det i första hand om utbyggnad av förskolan och inte högstadium. Att inte agera när befolkningsprognosen visar på behov är inte seriöst. Ta ansvar för era beslut!

Lars Mikkelä (M)